Uus e-pileti süsteem rakendub 21. septembril. Täna vastu võetud määruse järgi kaotavad uuest aastast kehtivuse kõik vana süsteemi paberpiletid. Bussist saab sularaha eest osta ühe sõidu pileteid, mille hind on 1,6 eurot, sooduspiletil 0,8 eurot.

Ülejäänud piletid tuleb osta kas e-kaardile või ID-kaardile. E-kaardi ehk Ühiskaardi piletid tuleb bussi sisenedes valideerida. Tallinlastel on sõit küll tasuta, kuid selleks peab reisijal olema oma isikuga seotud e-kaart, see bussi sisenemisel valideeritud ning kaasas isiku tõendamiseks ka näiteks ID-kaart.

Kelle jaoks sõit tasuta pole, peab ostma pileti ning selleks saab e-kaardile raha laadida. Kaarti validaatori ees vibudates müüakse inimesele ühe sõidu pilet, mille hind on 1,1 eurot. Päeva jooksul korduvalt sõites võetakse kaardilt maha kuni kolm eurot, mis on päevapileti hind.
Sõidupiletite hinnad Ühiskaardiga
1 tunni pilet – 1,1 eurot

1 tunni sooduspilet – 0,55 eurot

1 päeva kaart – 3 eurot

3 päeva kaart – 5 eurot

5 päeva kaart – 6 eurot

30 päeva kaart – 23 eurot

30 päeva sooduskaart – 8,5 eurot

Tunnipileteid saab osta vaid mobiiltelefoniga ID-kaardile või e-kaardile sinna laaditud raha eest sõidu valideerimisel. Tunnipilet maksab mobiiliga ostes 1,2 eurot ja e-kaardiga soetades 1,1 eurot. Ühe tunni sooduspilet on mobiiliga ostes 0,6 eurot ja kaardile laaditava raha eest 0,55 eurot. Tunnipiletite raamatuid saab osta vaid ID-kaardile. Kümme piletit maksab kümme ja kümme sooduspiletit viis eurot.

Kaasas tuleb kanda isikut tõendavat dokumenti

Päevapileteid ja kuukaarte saab osta eelmüügist nii Ühiskaardile kui ka ID-kaardile. Ühe päeva pilet maksab kolm, kolme päeva pilet viis ja viie päeva pilet kuus eurot. Kuukaart ehk 30 päeva kaart maksab 23 ja sooduskaart 8,5 eurot. Sooduskaardi ostmiseks peab kaart olema selle kasutaja isikuga seotud ehk isikustatud.

Tasuta saavad sõita kõik, kes seni, aga ka kõik tallinlased ja samuti kuni 19-aastased õpilased ja üle 65-aastased pensionärid väljastpoolt Tallinna. Üle 70-aastastel Ühiskaart taskus olema ei pea, kuid enamik peab oma sõidud valideerima ja lisaks kaasas kandma isikut tõendavat dokumenti.

E-kaardi tagatisraha on kaks eurot ning kui kaarti enam vaja pole ja see on terve, saab kaardi tagasi anda ja ka tagatisraha tagasi.