"Oleme kokku pannud päris tugeva ja konkurentsivõimelise nimekirja, mida valija saab julgelt toetada, kartmata oma hääle kaotsiminekut," ütles erakonna esimees ja erakonna üldnimekirja esinumber Andres Herkel.

Herkeli sõnul ootavad nad kõigi nende valijate hääli, kes soovivad ühiskonnas muututusi ja kelle arvates vanaviisi enam jätkata ei saa.

Vabaerakonna nimekirjas kandideerivad ta kinnitusel paljud tuntud inimesed, nende hulgas Artur Talvik, Jüri Adams, Krista Aru, Ain Lutsepp, Merle Jääger, Emil Rutiku, Andres Ammas, Jüri Saar, Peeter Volkonski, Ülo Mattheus.

Samuti mitmete ühiskondlike organisatsioonide ja liikumiste esindajad nagu Monika Haukanõmm, Külliki Kübarsepp, Kaul Nurm, Sergei Metlev, Jevgeni Krištafovitš jt.

Nimekirjas on ka Rapla endine vallavanem Alar Mutli, aasta ettevõtja 2014 elutööpreemia laureaat Enn Meri, meremeeste ametiühingujuht Jüri Lember, Tapa legendaarne koolijuht Elmu Koppelmann, endine Tööturuameti peadirektor Mati Ilisson, maa-arhitektuuri uurija Elo Lutsepp, orientalist Märt Läänemets.

Lisaks esinduslikule nimekirjale kõneleb erakonna tugevusest ja heast organiseeritusest Herkeli sõnul seegi, et erakond on loodud ilma igasuguse riigipoolse rahalise toetuseta ja vaid inimeste enda vabatahtlike annetuste ja töö tulemusena.

Tuntud inimeste liitumine erakonnaga kõneleb Herkeli sõnul aga sellest, et erakond on muutunud valimistel arvestatavaks tegijaks.

Tänase seisuga on kaheteistkümnest ringkonnast kümme oma nimekirja esimesed asetused kinnitanud, Tallinna esimeses ja Ida-Viru ringkonnas tehakse seda hiljemalt pühapäeva hommikuks.

"Oleme töötanud väga efektiivselt, arvestades seda lühikest aega, mis meil on erakonna loomisest kuni siiani olnud, ja see kõneleb juba iseenda eest. Me oleme tegusad ja me oleme tulnud, et jääda," ütles Herkel.

Herkeli sõnul on Vabaerakonna eesmärk muuta senist poliitikategemist ning mõjutada selles ka teisi erakondi. "Ühiskond vajab muutusi ja vanaviisi jätkata oleks juba ohtlik," märkis Herkel.

Erakonna valimisnimekirjad kinnitatakse lõplikult erakonna üldkogul pühapäeval.