"Oleme avalikkusele kinnitanud, et kaitsepolitseinik Eston Kohver tegi oma tööd Eesti julgeoleku tagamisel Eesti Vabariigi territooriumil. Seda tõestab piiririkkumise ühisvaatluse akt, millele on alla kirjutanud mõlemad poole kes tunnistavad piiririkkumist, mis suunas see oli ja et Eesti kodanik jäi selle käigus kadunuks," ütles kapo pressiesindaja Harrys Puusepp Delfile.

"Oleme avalikkusega meedia vahendusel jaganud nii seda akti, kui sinna juurde kuulunud ning vaatlust fikseerinud videomaterjali," ütles Puusepp, viidates eile Delfis avaldatud piiril tehtud videole, kus on näha, kuidas kahe poole piirivalvurid sündmuspaika üle vaatavad.

Avaldame muutmata kujul kapo vastuse küsimusele, mil viisil on video järgi võimalik tõestada Kohveri viibimist röövimise hetkel Eesti territooriumil. Siinkohal on oluline märkida, et allpool avaldatud videos on näha vaid osa kapo vastuses sisaldunud tekstist, kuna tegemist ei ole video täisversiooniga.

Puusepa sõnul viitavad Kohveri röövimisele Eesti territooriumilt järgmised momendid:

00:52 kuni 01:30
- Fakt, ei, fakti suhtes, rikkumise... nagu siin küsimusi pole. Mulle veel ülemus vot kandis ette...
- Jah. Mhmh.

- Käis, et ka meie poolel kindlaid juurdetulemisi on nagu ja... ületusi on.
- Mhmh.

- Noh, ja... ja seega me saame öelda järgi, järgi-i... noh... ee, selle raja järgi, et... siit läks läbi mitu inimest.
- Mitu.
- Mitte üks.

- No siin seisis nähtavasti üks, siin üks, aga vot palju seal oli? Või seal, ei tea, lamasid, tammusid, jooksid, ma isegi ei tea.
- Sest et, ee...
- Tõenäoliselt lamasid, sest et... noh, niimoodi ära tallata, see pidi olema...

- Meil siin kõik oli...
- Noh, raske öelda muidugi.

- Raske öelda, et lamasid, nii vot on ka raske öelda. Kui siin oleks seisnud, siin lamanud, üheselt Venemaal.
- Noh, see, see on kõik selge, et... seal olid, tulid vastu.

01:55 kuni 02:20

- mille järgi võidi, e, tõepoolest kindlaks teha, et teda siin... või filmiti, äkki on mingisugune video, territooriumil sellepärast, et nagu, aga kui ta oleks kinni peetud, siin teie territooriumil... Mina ikkagi olen pigem arvamusel, et ta peeti kinni vot seal kusagil, kahe piiri piirimail, keskel sellepärast, et kui oleks siin kinni peetud, siis oleks siin olnud jälgi... siis nad oleksid viinud sinna.
- Ah?

- Vot, olete nõus? Me ju kõik... me oleme kõik jõustruktuuride esindajad...
- Ei-ei, no kõik on arusaadav.

- me teame, et kinnipidamine, võetakse, täisjõus meest tiritakse kuidagi, kes üritab nii või teisiti vastu hakata sellepärast, et õige ? No, kui.. nagu, nagu...
- No, vot nendes...

- Vot, vot nendes põõsastes, vot seal, vot kahe piiri piirimail, jah?
- Ma olen nõus, jaa.

02:52 kuni 02:59

- kes osales sellepärast, et siin varem oli. Vot. Toimus intsident, mille käigus rööviti töötaja, kas territooriumil või piiril, vot, täpselt piiril.