Et uue õppekava täitmiseks tuleb koolidel soetada lisaks uusi õppevahendeid, siis küünivad kulutused 100 miljoni kroonini, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuigi õppekavadega samal ajal muudetud ainekavad on muutunud kõikides õppeainetes, arvab haridus- ja teadusministeeriumi õppekava talituse juhataja Ain Tõnisson, et väga suurt osa praegusi õpikuid välja vahetama ei pea, poolt neist sobib ehk kasutada ka edaspidi.

Kindlasti koostatakse uued gümnaasiumiastme matemaatikaõpikud, sest matemaatikaeksam muutub gümnaasiumi lõpetamisel kohutuslikuks, ja kuna eksam läheb lihtsamaks, siis peab sellega arvestama ka õpik.

Uuele õppekavale minnakse koolides üle etapiti: 1., 4. ja 7. klassis 2011. aasta 1. septembril; 2., 5. ja 8. klassis 2012. aasta 1. septembril; 3., 6. ja 9. klassis ning gümnaasiumis hiljemalt 2013. aasta 1. septembril.

Kirjastuste teatel kulub ühe kooliõpiku väljaandmiseks alates autorite leidmisest, õpiku koostamisest kuni trükkimiseni keskmiselt kaks aastat. Eesti ühe suurema õpikute kirjastaja Koolibri direktor Kalle Kaljurand ütles, et uute õppekavade vastuvõtmisega saab kirjastus lähiaastatel märkimisväärselt tööd juurde.