See uuring näitab ennekõike probleemi levikut," sõnas statistikaameti sotsiaaluuringute talituse juhataja Merle Paats, kes uuringu korraldas, kirjutab Eesti Päevaleht. „Kui avalikkuses on siiani veel avaldatud arvamust, et paarisuhte vägivald on vaid üksikute inimeste probleem, siis need tulemused näitavad, et see on ikka ühiskonnas väga laialt levinud."

Kokku soostus paarisuhtes esinenud vägivalda puudutavatele küsimustele vastama 3700 inimest, sealjuures tagasid küsitlejad vastajatele täieliku privaatsuse ja anonüümsuse - küsitlusleht täideti iseseisvalt.

Uuringus selgitati ka välja, et terve elu jooksul on paarisuhte vägivallaga kokku puutunud lausa pool täiskasvanud elanikkonnast - 49 protsenti. Teadlased seletavad nii suurt protsenti sellega, et siia alla kuuluvad ka inimesed, kellel on terve elu jooksul ette tulnud kas või ainult üks vägivalla episood, ning tegemist ei pruugi olla väga pikalt kestnud ja väga raskeid tagajärgi tekitanud kogemustega.  

Üldine vägivallaga kokku puutumise statistika näitab aga, et probleem on levinud nii erineva haridustaseme kui ka tööga inimeste seas suhteliselt võrdselt, samuti ei tulnud välja olulisi erinevusi eestlaste ja mitte-eestlaste vahel.