Veidi enam kui kolmandiku linnakodanike toetusest jääks Keskerakonnal aga väheks, et linnas üksinda valitseda.

Äsjavalminud Emori uuringu kohaselt on Keskerakonna toetus tallinlaste seas võrreldes juulikuise 29-protsendilise poolehoiuga märkimisväärselt kasvanud. Värskete andmete kohaselt toetab Keskerakonda 39 protsenti tallinlastest.

Keskerakonnal on küll suurem toetus kui järgneval kolmel erakonnal kokku, ent praeguse seisuga pole nende toetus piisav, et saada Tallinna linnavolikogus uuesti üksi koalitsiooni moodustamiseks vajalik absoluutne enamus.

Augustis läbi viidud uuringu järgi on Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide toetus võrreldes juuliga sama, ent IRL-i poolehoidjate hulk on poole võrra kahanenud.

Tallinnas populaarsuselt teine erakond on Reformierakond 13-protsendilise toetusega. Sotsiaaldemokraatidele annaks oma hääle 10 protsenti vastanutest, IRL-i toetab juulikuise 10 protsendi asemel 5 protsenti tallinlastest.

Väikeerakonnad ja valimisliidud praeguse seisuga 5-protsendilist valimiskünnist ei ületaks. Üksikkandidaadile annaks poolthääle 5 protsenti tallinlastest, valimata jätaks praeguse seisu järgi samuti 5 protsenti vastanutest. Oma eelistustes pole kindel 21 protsenti uuringus osalenutest.

"Reformierakonnal on viimaste küsitluste järgi Tallinnas selge liidri roll moodustamaks koos Isamaa ja Res Publica Liidu ja sotsiaaldemokraatidega uus ja euroopalik linnavalitsus," ütles Reformierakonna peasekretär Martin Kukk Delfile.

"Tugeva kandidaadi Valdo Randpere valimine nimekirja juhiks ning põhjalik valimisprogramm annavad lootust, et Reformierakonna positsioonid tugevnevad 20. oktoobriks veelgi," lisas ta.