Erakondade toetuse pingerea tipus püsib endiselt Keskerakond 31-protsendise toetusega. Detsembris oli peaministriparteil toetajaid 32 protsenti, vahendab ERRi uudisteportaal.

Reformierakonna toetus on erakonna juhtimise uuendamise järel kasvanud. Jaanuaris oli Hanno Pevkuri juhitava Reformierakonna toetus 25 protsenti, mis on viie protsendipunkti võrra enam kui detsembris.

Seevastu sotsiaaldemokraadid on uues võimuliidus toetust kaotanud, olles langenud EKRE-ga võrreldavale tasemele. Kui detsembris toetas sotsiaaldemokraate 15 protsenti vastanutest, siis jaanuaris langes see 10 protsendile.

EKRE toetus oli jaanuaris üheksa (kuu varem kaheksa), Vabaerakonnal seitse (detsembris kuus) ning IRL-il kuus protsenti (detsembris kaheksa).

Vahe valitsuskoalitsiooni moodustavate Keskerakonna, SDE ja IRL-i summaarse toetuse ning opositsioonierakondade toetuse vahel on samuti hakanud kahanema: valitsuserakondi toetab 47, opositsiooni jäävaid Reformierakonda, EKRE-t ja Vabaerakonda 41 protsenti. Detsembris olid need arvud 51 ja 34 protsenti.

Turu-uuringute AS küsitles ERR-i uudistetoimetuse tellimusel 1002 vastajat nende kodudes. Küsitlus toimus 19.-31. jaanuaril ehk ajal, mil uus valitsus surus oma eelarve-eelistuste tagamiseks riigikogus läbi niinimetatud kobareelnõu maksude muutmiseks, mil leidsid aset meeleavaldused ja allkirjade kogumine Eesti metsade kaitseks ja Rail Balticu uue trassi rajamise vastu.

Aasta algul käivitus debatt valitsuse otsuse üle muuta esimese samba pensionivalemit, palju kära tekitas ka valitsuse tööga otseselt mitte seotud, kuid ikkagi peaministri suust kõlanud ettepanek kodakondsusetuse küsimuse otsustavaks lahendamiseks.

Tervise ja tööminister Jevgeni Ossinovski kogus kuulsust alkoholimüügile ja -reklaamile kehtestatavate piirangutega.