Ilvese toetus oli suurem alla 35-aastaste, Lääne-Eestis elavate, kõrgema sissetulekuga naissoost vastajate hulgas ja Tarandi toetus on suurem üle 51-aastaste, Lõuna-Eestis elavate, madalama sissetulekuga meessoost vastajate seas, tõi Vikerraadio saates „Rahva teenrid“ kõnelenud Urmet Kook välja uuringu detailsemad tulemused.

Saates kõnelenud Sulev Valner tõdes, et Rahvusringhäälingu Emorilt tellitud uuringu tulemused on huvitavad, aga mitte üllatavad.

„See, et Keskerakond on esitanud Indrek Tarandi, on andnud talle ka kohe mitteeestlaste suurema toetuse,“ märkis Valner ja lisas, et see pole kindlasti väga määrav.

Valner märkis, et Tarandi toetusprotsent on sarnane Keskerakonna valimistulemusega riigikogu valimistel, kuid ei ole kindlasti üks-üheselt ülekantav.

Ka Urmet Kook hindas, et see pole üheselt ülekantav. Seda enam, et kui Keskerakonna hääled tulid peamiselt Tallinnast ja Ida-Virumaalt, siis Emori küsitlus näitas midagi muud.

Teoreetiliselt peaks olema Ilvesel hääled koos, aga kui kümmekond häält kaob erinevatel põhjustel — inimesed haiged või komandeeringus, fraktsioon annab hääletamise vabaks — siis ei ole tema võit garanteeritud, oletas Valner. „Pigem keegi ei võida nendel valimistel Ilvest,“ lausus ta.

Samas pidas ta Tarandile antud 23 protsenti Ilvese vastu kandideerides väga tugevaks tulemuseks. „See on arvestatav stardipositsioon kampaaniks,“ sõnas Valner.