Küsitlusest selgus, et õpilased, keda sai K. Youngi internetisõltuvuse testi alusel liigitada internetisõltlasteks, kaebasid oluliselt sagedamini erinevate terviseprobleemide esinemise üle: terviseprobleeme esines 32 protsendil sõltlastel ja 16 protsendil mittesõltlastel," selgub Helena Uri 2007. aasta magistritööst „Interneti/arvuti kasutamise trendid ning nende võimalikud negatiivsed mõjud lastele ja noortele“.

Käsi on arvuti kasutamisest valutama hakanud 69 protsendil internetisõltlastel ja 45 protsendil mittesõltlastel; selg on valutama hakanud 39 protsendil internetisõltlastel ja 20 protsendil mittesõltlastel; silmaprobleeme esines sõltlased sagedamini (77%) võrreldes mittesõltlastega (56%); pea valutas sõltlastel sagedamini (58%) kui mittesõltlastel (45%).

Uurimuse üheks eesmärgiks oli välja selgitada, millised on interneti/arvuti kasutamisest tingitud negatiivsed mõjud laste tervisele. Magistritöö käigus küsitleti kokku 388 4. 7. ja 9. klasside õpilast kogu Eestist. Lisaks viidi läbi süvaintervjuud, milles osales seitse intervjueeritavat vanuses 12 -19 aastat.