Prokuratuur vastas Delfi ja Päevalehe päringule, et muutis aprilli alguses nii Kaljuranna kui temaga koos kohtu all oleva Allan Kiili tõkendit. Elektrooniline valve asendati elukohast lahkumise keeluga.

See tähendab, et Kaljurand ja Kiil ei tohi ilma kaitsepolitsei loata oma elukohast kauemaks kui kolmeks päevaks lahkuda.

Kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp kinnitas, et Kaljurannal on reisiplaanid.

"Saame kinnitada, et Ain Kaljurand taotles ja menetleja lubas tal olla elukohast kauem kui kolm päeva eemal ja välisriigis viibida. Menetlus on sellises staadiumis, kus tema reisimine tõendite kogumist ei ohusta," kommenteeris Puusepp.

Seda, kuhu Kaljurand reisida kavatseb, kapo kommenteerida ei saa ning kapo esindaja sõnul saab eraelu kaitsest tulenevalt soovi korral kahtlustatav seda ise öelda.

Kaljuranna kaitsja Paul Keres ütles, et veel täna oli tal Kaljurannaga kohtumine ja ta pole kuhugi läinud. Keres ei osanud öelda, kas Kaljurannal on plaan reisima minna.

Mullu 26. augustil pidas kapo kinni riigiettevõtte Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili, kahtlustades neid suures ulatuses altkäemaksu võtmises mitme aasta jooksul ning rahapesus.

28. augustil otsustas kohus võtta prokuratuuri taotlusel Kaljuranna ja Kiili vahi alla. Samal päeval otsiti läbi ka Kaljuranna ja Kiili töö- ning elukohad.

Kaljurand ja Allan Kiil pääsesid aga jaanuaris pärast neljakuulist kinnipidamist jalavõruga vabadusse.

Riigiprokuratuuri kahtlustuse järgi võttis Kiil väidetavalt altkäemaksu miljonite eurode ulatuses ning Kaljurand sadade tuhandete eurode ulatuses.