Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põderi sõnul lõpetas prokuratuur Oliver Rõigase surma uurimiseks käivtatud kriminaalmenetluse 25. oktoobril. "Kriminaalasi lõpetati, sest kohtueelses menetluses ei leidnud tõendamist, et Oliver Rõigase surma 15. oktoobril 2009 oleks põhjustanud meditsiinitöötajate tegevus, samuti ei leidnud tõendamist Rõigase piinamine Põhja-Eesti regionaalhaiglas," selgitas Põder BNS-ile.

Politsei käivitas Oliver Rõigase surma uurimiseks kriminaalasja tunamullu aprillis Anneli Rõigase avalduse alusel, milles ta süüdistas meedikuid oma raskelt haige poja Oliveri surma põhjustamises. Kriminaaluurimine käivitati karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb ohtu asetamist.

Rõigase poeg Oliver (26) heitis Põhja-Eesti regionaalhaiglas (PERH) hinge 2009. aasta 15. oktoobril. "Olen jõudnud veendumusele, et PERH-is toimunu püütakse kinni mätsida ning süüdistused Oliveri piinamises, valeravis, hingamise peatanud süsti tegemises ja kahtlused tema tahtlikus tapmises püütakse summutada," ütles Anneli Rõigas 2010. aasta märtsi lõpus prokuratuurile ja siseministrile saadetud avalikus kirjas.

Rõigase väitel on tahtliku tapmisena käsitletav näiteks neurokirurgiaosakonna üldarsti tegevus - tohter kinnitanud ekslikult, et noormees on vajunud lõplikusse koomasse. Sama arst käskinud ka patsiendi toitmise ja talle ravimite andmise lõpetada.

Haigla on kinnitanud, et raskelt haige Oliveri elu polnud võimalik päästa ning Anneli Rõigase süüdistused ei vasta tõele.