Raamatus on lõik:

"11. juuli kell 16:05, Stenbocki maja, Tallinn Eesti Vabariigi valitsus koguneb erakorralisele istungile, mille päevakorras on vaid üks punkt: otsustati tunnustada Lõuna-Sudaani iseseisvust ja sõlmida Lõuna-Sudaaniga diplomaatilised suhted.

Ettekande selles küsimuses teeb välisminister Urmas Paet. Pärast ametliku päevakorrapunkti läbimist ei lahku valitsusliikmed veel koosolekuruumist. Lõuna-Sudaanist enam ei räägita. Räägitakse Liibanonist. Istung lõpeb täpselt tund aega pärast algust."

Juba siis, pärast seda istungit, spekuleeriti, et valitsus andis kinnituse summale, mida vahendajad võisid maksta eestlaste vabastamise eest. Ükski allikas pole seda kinnitanud, samas pole seda ka veendunult ümber lükatud. Summad on kõikinud 3 ja 5 miljoni euro vahel.

"Mul polnud ligipääsu selle istungi materjalidele," kinnitas Pruuli Delfile. Samas on raamatus kohti, kus rahast räägitakse ja kus olnuks võimalik veel sügavamale sel teemal minna. Pruuli kinnitab, et ta ei püüdnud seda teemat kuidagi vältida. Lihtsalt andmeid nappis.