Uue Maailma Festivali korraldas MTÜ Uue Maailma selts. Miljööväärtusliku piirkonna — Luha, Koidu, Väike-Ameerika tänava ja nendega piirnevate tänavate tänavafestivali korraldamisega tähistati rahvusvahelist autovaba päeva ja tutvustati miljööväärtuslikku kodukanti, teatas Tallinna pressiteenistus.

Festivali raames toimusid ekskursioonid, peeti loenguid linnaplaneerimisest ja säästvast restaureerimisest. Korraldati Uue Maailma elanike tänavajalgpallivõistlus. Uue Maailma tänavaturul kaubeldi, musitseeriti, parandati jalgrattaid ja näidati filme.

Disainiaasta eestvedajaks oli Eesti Kunstiakadeemia Disaini Innovatsioonikeskus. Aasta raames viidi läbi seminaride sari maakondades, Eesti juhtivad disainerid tutvustasid ettevõtete edulugusid. Korraldati õpitoad laste- ja noortele. Koostati rändnäitus “Disain tuleb külla” ja linnaruuminäitused “Disain on kõikjal”.

Koostati ja võeti kasutusse disainiliselt tähelepanuväärsete Tallinna interjööre ja disainikauplusi tutvustav disainikaart. Tänu Disainiaasta tegevustele on disaini kajastamine meedias tunduvalt mitmekülgsem ja sisukam.

Aasta kultuuriteole oli esitatud kuusteist nominenti.

Möödunud aastal pälvis Kultuuriteo tiitli Eesti Arhitektide Liit, loovisikutest tunnustati toona parimaks Tallinna Pimedate Ööde filmifestivali asutaja ja üldjuht Tiina Lokk.

2005.aastal alguse saanud ettevõtmise “Tallinna Kultuuritegu” eesmärgiks on tunnustada pealinna kultuurielus tähelepanu äratanud ning originaalsuse ja mõtteerksuse poolest silma paistnud sündmusi ning loojaid. Tallinna kultuuriteo tunnustamisega soovib linn süvendada huvi pealinna mitmepalgelise kultuurielu vastu ning tunnustada ja kiita positiivse elamuse taganud loovisikuid ja kultuurisündmuse tegijaid.