Ameerika uudisteagentuur Associated Press (AP) kirjutas 22. veebruaril, et Eestis tabati väidetavalt Venemaa heaks töötav spioon. Lisaks Eesti meedias edastatud infole kirjutab AP ka, et Eesti riik on äärmiselt ebausaldav oma naabri Venemaa suhtes. "Eesti julgeolekuohvitserid ning poliitikud väidavad, et Venemaa on suurendanud oma luureaktiivsust Baltimaades alates sellest, kui Eesti, Läti ja Leedu NATO ning EL-iga liitusid," kirjutab AP.

Lisaks kirjeldab AP ka Hermann Simmi tabamist ning väidab, et see oli NATO ajaloo üks kõige rohkem kahju tekitanud juhtum.

Üks USA suurimaid ajalehti Chicago Tribune kirjutab muuhulgas, et Eesti ja Venemaa vahel on külmad suhted ning spionaažijuhtumid ei ole siinkandis harvad.

Baltimaade uudiseid kajastavad RIA Novosti ning Baltic News Service kirjutasid samuti väidetava riigireeturi tabamisest ning tsiteerisid siseminister Ken-Marti Vaheri öeldut Venemaa kohta.

Riigi peaprokurör Norman Aas teatas 22. veebruaril, et kaitsepolitsei töötaja Aleksei Dressen vahistati koos abikaasa Viktoriaga. Aleksei Dressenit on alust kahtlustada aastate jooksul Vene Föderatsiooni eriteenistusele FSB erineva talle kättesaadava tööalase teabe, sealhulgas ka riigisaladuse edastamises.

Abielupaar peeti kinni Tallinna lennujaamas, kus naine oli minemas Tallinna-Moskva lennule ning mees oli teda saatmas. Kinnivõtmise aeg valiti selline selleks, et oleks tuvastatav selge tahtlus infoga Eesti territooriumilt lahkuda ja Vene föderatsiooni minna. Kinnipidamisel saadi kätte ka asitõend ehk andmekandja infoga.

Viimati sai riigireetmise süüdistuse kaitseministeeriumi kõrge ametnik Hermann Simm. 2009. aasta 25. veebruaril mõistis Harju maakohus Simmi süüdi riigireetmises ja saatis ta pikaks ajaks vangi.

Vaata videot Dresseni kinnipidamisest lennujaamas (Kapo video):