2012. aasta rohelise kaardi viisaloterii on avatud 5. oktoobrist kuni 3. novembrini 2010. USA Välisministeerium plaanib sel aastal väljastada 50 000 rohelist kaarti nende riikide kodanikele, kust traditsiooniliselt on olnud vähe immigrante Ameerika Ühendriikidesse, sealhulgas Eesti ja Vene Föderatsioon.

Isikud, kes soovivad loteriis osaleda, peavad eelpool mainitud ajavahemikul täitma ankeedi veebiaadresil www.dvlottery.state.gov.

Arvuti valib loterii võitjad juhuslikult, kuid alates 2010. aastast ei teavita Kentucky konsulaarkeskus (KKK) võitjaid kirja teel ega edasta enam vajalikke materjale. Samuti ei teavita KKK võitjaid e-kirja vahendusel.

Alates 1. maist 2011 saavad kõik loteriist osavõtjad sisestada oma DV-2012 kinnitusnumbri aadressil www.dvlottery.state.gov kontrollimaks, kas nende ankeet osutus valituks. Võitjate viisa intervjuude ajad on samuti saadaval samal veebil.

Igal aastal langevad sajad inimesed üle maailma, sealhulgas ka Eestis, viisaloteriiga seotud pettuste ohvriks. Enim levinud on viis, kus saadetakse e-kiri kinnitusega, et isik on võitnud rohelise kaardi ning palutakse raha saata; või pettusveebid, millel olev informatsioon eksitab arvama, et tegemist on ametliku veebileheküljega.

Ametlikud Ameerika Ühendriikide valitsuse veebilehtede aadressid lõppevad “.gov”, samal ajal kui pettusveebid lõppevad tihti “.us”,“.com” või “.org”. Juhul, kui kahtlete veebilehe õigsuses, kirjutage aadressil visatallinn@state.gov.