"Eesti kaitsevägi on oma tegevuses väga ambitsioonikas. Järgmisel aastal korraldatav õppus Siil on üks suuremaid õppuseid terves NATOs," ütles kindralleitnant Hodges, kelle sõnade kohaselt ootavad ameeriklased rohkem kui 13 000 tegev- ja reservväelasega õppust põnevusega.

Kindrali sõnul näitab Eesti Siili taoliste suurõppuste korraldamisega teistele kindlat eeskuju. "Fakt, et Eesti kaitsekulutused on kaks protsenti sisemajanduse kogutoodangust ja et Eesti korraldab suuremahulisi õppusi on head näited sellest, kuidas üks väike maa suudab enamat, kui temalt esmapilgul oodata võiks."

Kindralleitnant Hodges kohtus oma visiidil kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terrase, Ühendriikide 8. ratsaväerügemendi 2. pataljoni Eestis viibiva
mehhaniseeritud kompanii sõjaväelaste ja 1. jalaväebrigaadi ülema kolonelleitnant Aron Kalmusega. Pärast kohtumist 1. jalaväebrigaadi ülema ja Ühendriikide sõjaväelastega tutvus kindral Hodges 1. jalaväebrigaadi taristu ning ameeriklaste elamistingimustega.

Kaitseväe 1. jalaväebrigaadiga on seotud olnud kõik siiani Eestis viibinud Ühendriikide üksused – nii Paldiski linnakus asunud 173. õhudessantbrigaadi kompanii kui Tapa linnakus paiknev 8. ratsaväerügemendi 2. pataljoni mehhaniseeritud jalaväekompanii. 1. jalaväebrigaad on kaitseväe peamine manööverüksus, kuhu kuulub enamik ajateenistuse jooksul väljaõpetatavatest üksustest ning mille koosseisu kuulub ka elukutselistest
kaitseväelastest koosnev kiirreageerimisvõimega Scoutspataljon.