„ERR ei suuda kunagi jõuda telesaadetega venekeelse vaatajani,” väitis eelmise nädala lõpus ERR-i juhatuse esimees Margus Allikmaa Eesti Päevalehele ning pidas seetõttu mõttekaks üldse loobuda praeguste venekeelsete telesaadete tootmisest ja keskenduda ainult Raadio 4 ja venekeelse AK tootmisele. Delfiga rääkinud eksminister Palo nõustub, et puhtalt venekeelset telekanalit pole Eestis tõesti vaja.

Samal ajal leiab ta, et sellist kanalit, kus on vaadataval ajal eetris venekeelsed uudised ja diskussioonisaated ning muul ajal võiksid osad eestikeelsed saated olla varustatud venekeelsete subtiitritega, on vaja küll. Täna see enam-vähem sellisel moel töötabki.

“Selle kinnipanekut või venekeelsete saadete mahu vähendamist ma õigeks ei pea. Pean väga oluliseks, et Eesti riik edastaks venekeelsele elanikkonnale informatsiooni eluolu kohta Eestis ka vene keeles. Näiteks venekeelne AK on leidnud oma vaatajaskonna ja omab olulist rolli venekeelse elanikkonna informeerimisel Eestis toimuva kohta. Venekeelse “Aktuaalse kaameraga” tuleb kindlasti jätkata ja vajadusel sinna ressursse juurde lisada. Venekeelsete diskussioonisaadete osatähtsust tuleks aga hoopis tõsta,” lausus Palo Delfile.

Palo sõnul teeb ka Raadio 4 väga head tööd, on populaarne raadiokanal ning vajab juurde lisainvesteeringuid. “Hea näide vajadusest venekeelse informatsiooni järele Eestis on venekeelne Postimees, mis on loetavaim venekeelne leht Eestis. Järelikult on nõudlus Eesti elu puudutava informatsiooni järele vene keeles olemas, muidu seda ei tellitaks,” rääkis ta.