Palo ütles Delfile, et toetab majanduslikus plaanis endiselt Eesti puidu senisest suuremat väärindamist.

"Mis puudutab erakonda, siis sotsid võtsid juhatuses vastu otsuse, et ainult majandusaspektist ei piisa, uurida tuleb ka sotsiaalseid mõjusid ühiskonnale ja piirkonnale tervikuna, kuhu tehas rajatakse," sõnas Palo. Seetõttu on sotsid tema kinnitusel nõudnud lisaks keskkonnauuringutele ka sotsiaalmajanduslike mõjude hindamist.

"Uuringuid ei tee mina, vaid vastavalt keskkonna- ja riigihalduse minister ja vastuolu siin ei ole," sõnas Palo. Enda kinnitusel toetas ta nii kodaniku kui ka ministrina sotside juhatuse otsust teha laiapõhjalised uuringud. Palo sõnul on erakonnas erinevaid seisukohti ja oleks ka väga ebademokraatlik, kui kõik tuhanded liikmed oleks alati sama meelt.

"Vaatamata sellele, et majanduslikult oleks tehase rajamine riigile kasulik, on kodanikel õigus öelda, et nad ei taha seda," ütles minister. Kuna vastuseis on tänaseks väga suureks eskaleerunud, peaks valitsus Palo hinnangul eriplaneeringu kehtestamise osas uuesti maha istuma, arutama ja otsuse tegema, kuidas konstruktiivselt edasi minna.

"Usun, et see on ka ettevõtja enda huvides, kui tehase rajamine toimuks võimalikult rahumeelselt," sõnas Palo.