"Olen hästi liigutatud sellest tunnustusest," ütles Kübar Delfile. "Tegin vaikselt tööd ja järsku hakkas Facebook õnnitlustest piiksuma. See teade võttis esimesel hetkel käed ja hääle värisema."

Kübara sõnul on oma riigi tunnustus lähemate inimeste tunnustuse järel kõige väärtuslikum ja kõige kallim. Ta möönis, et iga tunnustusega on nii, et see annab jõudu.

Kübara sõnul pole teenetemärk mõeldud elutöö lõpetuseks, vaid just selleks, et olulisi asju teha ja seda saavad tema sõnul teha inimesed igas vanuses. "Võib-olla lihtsalt mõned asjad paistavad teistest tegemistest rohkem välja," sõnas ta.

Kübara enda jaoks oli mullu üks suuremaid tegemisi Rahvakogu, mis aasta alguses palju energiat võttis ja palju positiivset ka tagasi tõi, aga samuti Paides toimunud arvamusfestival.

Kuigi viimased paar tundi on Kübara sõnul olnud tore õnnitlusi vastu võtta, on tal praktilised tööd pooleli ja teenetemärgi saamist tähistada pole plaanis. Toimetamist ootab näiteks kaasamise käsiraamat, millest on abi Eesti ametnikele ja vabaühendustele.

Kübara sõnul on hästi väärikas teenetemärk vastu võtta samas pundis koos Hille Hinsbergi, Rainer Nõlvaku ja Artur Taeverega. "Nii Rainer, Artur kui Hille on mulle väga kallid sõbrad. Nende üle on hea meel, nad on suurepärased inimesed ja väga olulised nii mulle isiklikult kui Eestile," ütles Kübar.

Kodanikuühiskonna ja demokraatia arendamise eest saavad Valgetähe teenetemärgid kuus aastat vabaühenduste liitu EMSL juhtinud Urmo Kübar; vabakonna edendaja, Praxise valitsemise ja kodanikuühiskonna programmi ekspert Hille Hinsberg; Eestist alguse saanud ja nüüd üleilmseks kasvanud koristustalgute „Teeme ära!“ algataja Rainer Nõlvak; Heateo Sihtasutuse ja Noored Kooli üks asutajatest Artur Taevere.