Urmi Reinde kinnitusel oli tal erakonna juhatuse liikme Kadri Simsoniga sõnavahetus. "Meil oli rahumeelne konflikt Kadri Simsoniga, kellega me oleme olnud head koostööpartnerid ja kolleegid 20 aastat," rääkis Reinde Delfile.

Simson olevat talle öelnud, et ta ei tööta Kesknädalas enam kaua.

"Poliitilise ajalehe toimetajana annan aru, et ma pean valima poole. Elu on näidanud, et need inimesed, kes jäävad kahe poole vahele, lahkuvad esimesena," vihjas Reinde Priit Toobali lahkumisele.

Mina valisin kohe poole ja ütlesin seda Kadri Simsonile juba siis, kui Edgar oli koomas.
Urmi Reinde

"Mina valisin kohe poole ja ütlesin seda Kadri Simsonile juba siis, kui Edgar oli koomas," lisas Reinde.

16 aastat Kesknädalale pühendunud Reinde ütles Simsonile, et ei ole teda petnud ega talle valetanud.

Reinde sõnutsi väitis Simsoni leer, et Kesknädala inimesed lammutavad erakonda. "Mina ütlesin, et palun defineerige "erakond"."

Kõikuva tooliga Kesknädala peatoimetaja arvates jätkab Kesknädal selle lehena, millena ta 1999. aastal loodi ning Simsoni leer soovib muuta toimetuse koosseisu endale sobivaks. "Saame näha, kas suletakse või müüakse, aga ma küll ise arvan, et Kesknädal on ennast kehtestanud ennast ajakirjanduse maastikul nii vähese jõuga, kui tal seda on."

Reinde hinnangul on tegemist inetu võimuvõitlusega. "Võitlus jätkub, ninasarvik sureb aeglaselt. Mina arvan, et me lähme lõpuni välja Edgar Savisaare seljataga," oli Reinde kindel.

Erakond saaks Reinde arvates koos edasi minna siis, kui Savisaar loobub kongressil ametist ja pakub välja enda järeltulija. "Siis oleks see demokraatlik ja innustav. Siin toimub Edgar Savisaare tapmine," lausus Reinde.

"Inetusest ilu ei sünni, praegu toimub büroo ülevõtmine peasekretäri poolt - käib siin, nagu oleks omanik," kirjeldas Reinde eile Oudekki Loone asemel erakonna peasekretäri kohusetäitjaks saanud Jaak Aabi tegutsemist.

Reinde märkis, tal on inimlikult väga kahju, kuna ta sai Simsoniga aastaid hästi läbi.