Moeajakirjanik Urmas Väljaots kirjeldas, et Prantsusmaal on meeleolu ülev. "Nädalavahetuse meeleavaldused liitsid rahvust ja tekitasid paljudes meeleliigutust ning andsid usku," ütles ta.

Meeleavalduse lõppedes rahvamassist läbi sõitvale korrakaitsjate ja eriüksuslaste korteežile aplodeeriti, märkis Väljaots. "See on midagi enneolematut, sest reeglina neid vaid sarjatakse," rääkis Välaots ja lisas, et tema hinnangul illustreerib see hästi praegust rahva meelsust.

Ühiskonnas ja pressis on tema sõnul tohutult analüüse ja diskussioone teemadel, kuidas edasi.

"Üldiselt tavapärane elu siiski jätkub, inimesed läksid täna tööle, transport ja teised infrastruktuurid töötavad tavapärasel viisil, kuigi korrakaitsjaid on ringi liikumas tunduvalt rohkem," kirjeldas Väljaots.
"Samuti on neid valves strateegiliste objektide juures ning juutide asutused on kõrgendatud julgeoleku all."

Nimelt saatis Prantsusmaa Pariisi terrorirünnakute järelkajana ligi 5000 politseinikku valvama juudi koole.

Nädalavahetuse ühtsusmarssidest üle Prantsusmaa võttis teadetekohaselt osa 3,7 miljonit inimest. Ainuüksi Pariisi tänavatele tuli hinnanguliselt 1,6 miljonit inimest.

Marssidega taheti näidata ühtsust pärast rünnakuid satiiriajakirja Charlie Hebdo, politseinike ja koššerpoe vastu. Prantsusmaa valitsuse teatel oli tegemist osavõtjate poolest rekordilise meeleavaldusega.