“Monopolide ohjeldamise seadus oli sel hooajal riigikogu proovikivi, sest see näitas, et parlamendil on selgroogu erinevatele huvidele vastuseismisel olemas, nagu ka tahe reaalselt inimeste kaitseks
konkreetne seadus teha,” väitis Reinsalu, monopolide ohjeldamise seaduse üks ideoloogidest. “Sel istungjärgul võetigi vastu ja algatati mitmeid mahukaid seadusi, mis on koostatud riigikogus, mitte valitsusasutustes. Nende seaduste eesmärk on lahendada praktilisi elulisi probleeme.”

Reisalu märkis, et lisaks monopole ohjeldavale seadusele algatas õiguskomisjon mahuka võlakaitse seaduse. “Minu enda ettepanek talvel kaugküttevõrgu väljalülitamise piiramiseks töötati valitsuses läbi ning võeti juunis seadusena vastu. Põhikooli ja gümnaasiumiseaduse algatas valitsus ning parlament töötas selle seaduse ulatuslikult läbi,” lisas ta.

“Kasvanud on ka parlamendi võime arutada riiklikult tähtsaid probleeme nagu tööpuudus ja lastekaitse. Riigikogus on sel istungjärgul leidnud aset ka sotsiaalkomisjonis läbiviidav avalike kuulamiste sari Eesti rahva tervise üle, kuhu on kaasatud eriala-inimesed ja patsiendid.”

Riigikogu koguneb taas septembris.