"Vägivald Kesk-Aafrika vabariigis kasvab ning humanitaarkatastsroof võib väljuda riigi piiridest. Seejärel võib juhtuda, et kriis levib üle terve Aafrika ning jõuab lõpuks ka Euroopasse," sõnas Reinsalu.

Reinsalu sõnul kestab missioon 4 kuud ning kõik kaitseväelased on ühes piirkonnas. "Nagu Mali kogemus näitas, siis kriisi varases faasisis abi pakkumine aitab ära hoida kriisi eskaleerumise" lisas minister.

Vabariigi valitsuse kabinetinõupidamisel otsustati toetada plaanitavat Euroopa Liidu missiooni Kesk-Aafrika Vabariigis ning Eesti kaitseväe osalemist sellel missioonil vastavalt rahvusvahelisele õigusele.

Samuti otsustati kabinetinõupidamisel, et kaitseministeerium valmistab ette riigikogu otsuse eelnõu Eesti kaitseväe osalemiseks Euroopa Liidu missioonil Kesk-Aafrika Vabariigis.

Valitsuse kabinetinõupidamisel tutvustatud kavade kohaselt panustaks Eesti Kesk-Aafrika Vabariigi missioonile ühe jalaväerühma ja toetusüksusega, kokku kuni 55 kaitseväelasega ühekordselt.

Prantsusmaa alustas septembris sõjakäiku Kesk-Aafrika Vabariiki, et verisesse sisekonflikti langenud riigis stabiilsus taastada. Eesti poliitikud on teatanud valmidusest prantslasi missioonil aidata.