"Valitsuse puhul on oluline see, et tal oleks maailmavaateline agenda," sõnas Reinsalu. "IRLi jaoks on tähtis valitsuse rahvuslik, Eesti inimeste sissetulekuid kasvatav põhiliin."

Teiseks on Reinsalu sõnul tähtis, et valitsus oleks teovõimeline, julgeks otsuseid langetada ja seaks suured eesmärgid kõrgemale parteipoliitilisest vastandamisest.

Kolmandaks tõi ta välja, et valimistel inimestele antud lubadusi tuleb täita. "Mul on hea meel, et reede ööl vastu laupäeva võttis riigikogu vastu nii õppetoetuste seaduse, mis võimaldab rakendada täies mahus IRLi tasuta kõrghariduse kava, kui ka seadusemuudatused, et kodualuse maamaksu vabastus rakenduks esimesest jaanuarist tõrgeteta," ütles Reinsalu.

IRLi esimehe sõnul peab valitsus kuulama inimeste arvamusi ja oma poliitikat selgitama.

"Inimesed tahavad asjalikku ja lugupidavat poliitikategemist ning paljud pinged on saanud alguse sellest, et inimesed ei taju dialoogi piisavalt," ütles minister Reinsalu. "Siin peame kõik õppima. Kuid maailmavaadet ei muudeta reitingute nimel. Valitsuse kurss peab olema kindel."

Reinsalu kinnitas, et ideoloogilistele katsetele muuta see valitsus teovõimetuks kavatseb ta ise selgelt vastu seista. "Ei õnnestu see kuu aega väldanud ööistungite ega ka plaanidega Eesti majanduse senised põhimõtted kraavi lükata," sõnas ta.

Reinsalu sõnul ei ole IRL valitsuses reitingute pärast. "Tähtis on hoida Eestile edu toonud väärtusi ja viia ellu hädavajalikke reforme," ütles Reinsalu ja avaldas lootust, et neljapäeval parlamenti saadetud üldhariduse kaasajastamise seaduse eelnõu järgmisel riigikogu istungjärgul vastu võetakse.

Valitseva Reformierakonna toetus on praeguseks kukkunud 21 protsendini, selgus ERRi uudistetoimetuse tellitud Emori küsitluse vahekokkuvõttest.

Kõige populaarsemaks parteiks tõusis novembri lõpus läbi viidud küsitluses täpselt 30-protsendise toetusega Sotsiaaldemokraatlik Erakond.

Reformierakonda edestas ka Keskerakond 24-protsendise toetusega. IRL-i toetas novembri lõpunädalal läbi viidud küsitluses 17,3 protsenti.