Ta lisas, et Euroopa Liit peab Aafrika Liidu ja Aafrika riikidega tegema tihedat koostööd võitlemaks äärmusrühmitustega ja kaitsmaks kristlasi rünnakute eest, teatas Paet.

"Sel kuul olime tunnistajaks kohutavale terroristide tapatööle Keenias, kus Al Shabaabi rühmitus ründas ülikoolis noori üliõpilasi," ütles Paet. "Varasemalt on Al Shabaabi tegevus olnud väga aktiivne Somaalias, kus rühmitus on üha rohkem värvanud kergesti mõjutatavaid noori, kellel pole ei tööd, ega suurt lootust tuleviku osas. Nüüd on rühmituse tegevus laienenud ka Keeniasse," tõdes Paet.

Rünnak Keenia ülikoolis oli Paeti sõnul selge rünnak kristlaste vastu, kes eraldati moslemitest ja lasti maha. "Usulise viha õhutamine on üks terroristlike rühmituste eesmärke. Kõiki, kes ei allu nende rühmituste ekstremistlikele vaadetele, käsitlevad rühmitused reeturite ja vaenlastena, kes tuleb karistuseks tappa. Seega oleme olukorras, kus kristlased ja teised Al Shabaabi jaoks nii-öelda reeturid on oma kodumaal suures ohus ja rünnaku all," lisas Paet.

"Pakistani terroristide kavandatud rünnak Vatikani vastu, Vahemerel 12 kristlase viskamine üle parda teiste migrantide poolt, kristlaste peade maharaiumine Liibüas ning tapmised Iraagis on mõned näited viimase aja rünnakutest kristlaste vastu," ütles ta.

Olukorra parandamiseks tuleb Paeti sõnul tõhustada võitlust terrorismi vastu ning EL peab tegema tihedamat koostööd Aafrika Liidu ja Aafrika riikidega. "Ühtlasi peame toetama Aafrika rahuvalvevõimekust ning koolitama Keenia ja teiste Aafrika riikide politseinike ja sõjaväge. Peame kindlustama, et ELi arengu- ja humanitaarabi jõuaks abivajajateni ja et seda kasutatakse võimalikult efektiivselt. Samuti peame aitama võidelda korruptsiooniga Aafrikas," lisas ta.