"Sanktsioonide tugevdamine oli juba ammu vajalik samm, mis peaks olukorda arvesse võttes veelgi karmim olema ja sealhulgas kehtestama Põhja-Koreale täieliku naftaimpordi keelu. Korea poolsaare tuumavabaks tegemine on eluliselt oluline rahu ja stabiilsuse saavutamiseks," ütles Paet.

Samas lisas ta, et ei tohi kogu tuumakriisis tähelepanuta jätta inimesi, kes Põhja-Koreas ja selle juhtkonna tegevuse tagajärjel kannatavad. "Inimsusevastased kuriteod, sunnitöölaagrid, inimeste hukkamised, piinamised ja kadumised, toidupuudus ja alatoitumus, kehvad tervishoiuteenused ning üleüldine inimeste liikumis- ja väljendusvabaduse piiramine on meie teadvuses juba aastaid. Liiga kaua, et seda lihtsalt pealt vaadata," ütles Paet.

Samuti on Paeti sõnul murettekitavaks Hiina käitumine olukorras, kus Hiina piiri ületanud Põhja-Korea pagulastele keeldutakse andmast nende varjupaigaõigust ning nad saadetakse tagasi Põhja-Koreasse, kus neid ootab vangistus või hukkamine.

"Rahvusvaheline üldsus peab võtma konkreetsed meetmed selleks, et vastutusele võtta need, kes Põhja-Koreas toime pandud inimsusevastaste kuritegude eest vastutavad, tooma nad rahvusvahelise kriminaalkohtu ette ning mitte unustama tuumaprobleemi varjus ka inimõiguste ränka rikkumist Põhja-Koreas," ütles Paet.