„See on täielik vale,“ ütles Paet kommenteerides Eesti Ekspressi väidet, et ta võttis pärast Keit Pentus-Rosimannuse tagasiastumist kohe ühendust välisministeeriumiga, et tutvuda uut ministrit ees ootava järgmise poole aasta välisvisiitide kavaga.

„Ma ei tea, miks Eesti Ekspress sellist valet kirjutab – ma ei ole kuhugi pöördunud. Kindlasti on väga tore, et Marina Kaljurand on tõsine kandidaat välisministri kohale, aga ma ei saa aru, miks üks ajaleht peab asjasse puutumatute inimeste kohta valet kirjutama. Ma ei saa aru, miks on vaja rünnata kedagi teist,“ lausus Paet.

Eesti Ekspress kirjutas täna, et Taavi Rõivas jätkab läbirääkimisi erakonna juhatuse liikmete ja võimalike välisministri kandidaatidega ning Reformierakonna juhatus teeb otsuse reedel. Ajalehe allikate hinnangul oli eilseks saavutanud edumaa välisministeeriumi asekantsler Marina Kaljurand.

Küsimusele, kas Paet tahaks tulla Euroopa Parlamendist tagasi välisministriks, vastas eurosaadik, et see ei ole mingi teema ning selle kohta pole midagi rohkem öelda.