„On oluline jätkata mittetunnustamispoliitikaga rahvusvahelisel tasandil. Nicaragua otsus tunnustada Lõuna-Osseetia ja Abhaasia iseseisvust ja sõlmida nendega diplomaatilised suhted ei aita kaasa tekkinud olukorra lahendamisele,“ ütles välisminister Paet.

„Konfliktijärgse olukorra leevendamise huvides tuleb tagada rahvusvaheliste vaatlejate töö tõhusus Gruusias. Eesti peab vajalikuks ÜRO missiooni naasmist kogu Gruusia territooriumile,“ lisas ta.

Kohtumisel rääkisid välisministrid pikemalt ka Eesti kogemustest infotehnoloogia valdkonnas: „Oleme valmis vastu võtma Eesti infotehnoloogilistest lahendustest huvitatud Nicaragua eksperte,“ sõnas Eesti välisminister.

Peatudes kahepoolsete suhete tihendamise võimalustel tegi välisminister Paet oma kolleegile ettepaneku, et Nicaragua võiks oma maa tutvustamiseks olla esindatud järgmise aasta veebruaris Tallinnas toimuval rahvusvahelisel turismimessil TOUREST. Paet pidas oluliseks ka aukonsuli nimetamist Nicaraguasse.

Välisministritel tulid jutuks veel Euroopa Liidu ja Nicaragua suhted: EL on Nicaraguale tähtsuselt kolmas kaubanduspartner maailmas. Välisminister Urmas Paet avaldus lootust, et peatselt allkirjastatakse ka Euroopa Liidu ja Nicaragua vaheline assotsiatsioonileping, mis hõlmab ka vabakaubanduslepet ja see võiks majandussuhteid elavdada.

Veel kõneldi Nicaragua suhetest naabritega ja arengutest regioonis laiemalt.