Paeti sõnul on erinevaid versioone, mille kallal tööd tehakse ja kindlasti ei saa öelda, et üldse mingeid versioone pole. Ministri sõnul on Liibanonis liikvel väga palju spekulatsioone ja kuulujutte.

Sellisteks juttudeks pidas ta Liibanoni meedia teateid, et röövitud võivad olla Süürias ja ka teadet, et ratturitel õnnestus üks mobiiltelefon enda kätte jätta ja abikõne teha.

Minister märkis, et igasuguseid anonüümseid allikaid on palju liikvel, neid jutte ei saa aga uskuda. Paet lisas, et endiselt pole võtnud röövijad kontakti ja mingeid nõudmisi esitanud.

„Eilsete kohtumiste tulemusel on selge, et nende kõigi ühine huvi on see asi kiiresti lahendada,“ rääkis Paet. „Ei ole mingit kahtlust, et Liibanoni juhid ja armee juhtkond võtavad seda väga tõsiselt.“

Paet täpsustas, et ta ei rääkinud ainult Liibanoni inimestega, vaid ka paljude Euroopa inimestega, kes riigis töötavad.

Kõik edasised sammud tulenevad välisministri sõnul sellest, kuidas kontakti võetakse, kes võtab ja mida soovitakse.

Liibanoni ajaleht Daily Star kirjutab, et lisaks päevastele kohtumistele presidendi, spiikri, siseministri ja ametisse astuva peaministriga kohtus Paet eile õhtul ka armee ülemjuhataja Jean Kahwajiga.

Ajaleht kirjutab viitega julegolekuallikatele, et röövitud eestlaste otsimisega tegeletakse äärmise tähelepanelikkusega, sest juhtum mõjutab riigi sisejulgeolekut. Kohalikud ettevõtjad Zahle linnas muretsevad, et sellised intsidendid nagu inimrööv ja plahvatus kirikus vähendavad turistide huvi piirkonna vastu.

„Kui mingil põhjusel peaks Liibanon langema tagasi 1980-ndatel aastatel toimunu tasemele, tapab see piirkonna turismi,“ hindas olukorda ajalehega vestelnud USAst pärit turist Michael Hodson.

Kohaliku kiriku õpetaja kinnitas, et mingit hirmu inimestele ei ole. Nädalavahetuse plahvatuses kannatada saanud kirik taastatakse ja elu läheb normaalselt edasi, oli ta veendunud.