"Traagiliste sündmuste levik Odessasse ning kümnete inimeste hukkumine on kohutav," ütles Paet Delfile. "Seda meeletust saab peatada vaid provokatsioonide lõpetamise ja separatistide Ukrainat lõhkuva tegevuse peatamise ning konflikti lahendamiseks Ukraina-siseste kõneluste alustamise abil."

Paet lisas, et samuti peab Venemaa võtma selgelt konflikti deeskaleeriva hoiaku, astuma selleks samme ning lõpetama Ukraina asjadesse sekkumise.
Ka on tema sõnul vajalik laiaulatuslik rahvusvaheliste vaatlejate kohalolek.

"Vastasel korral on suur risk traagiliste sündmuste jätkumiseks ning veel suuremaks hulgaks hukkunuteks," märkis välisminister. Pingete ja hukkunute arvu edasine kasv ei saa olla ühegi tervemõistusliku inimese huvides, lisas ta.

Lõuna-Ukrainas asuvas Odessas läks täna õhtul lahti põrgu, kui venemeelsete ja ukrainlaste vahel puhkes linnaväljakul verine konflikt, milles sai esialgsetel andmetel surma rohkem kui 40 inimest ja haavata veel sadu, edastab CNN.

L’Agence France-Presse korrespondendi sõnul ründasid Kremli-meelsed umbes 1500 inimest, kes avaldasid Odessa keskväljakul meelt Ukraina ühtsuse poolt.

Õhtul süüdati põlema Odessa ametiühingute maja, kohalike ajakirjanike sõnul läks seejärel linnas lahti põrgu ning linna keskväljakul vedelevad surnukehad.

Ajakirjanike sõnul hukkuski enamik inimestest administratiivhoone põlengus.