"Advokaadi paljud väited pole tõesed. Samuti ükski advokaat, kelle tegelik huvi on oma kaitsealuse heaolu, niimoodi ei käitu," kommenteeris Paet Delfile Aksjonovi väiteid, et

"Kõik, mis vaja ja mida saab teha Kohveri tingimuste parandamiseks, tehakse," lisas Paet.

Eesti Päevaleht kirjutas, et Aksjonovi sõnul peab Kohver vangis edasi istuma Eesti võimude hoolimatuse tõttu. Moskva Lefortovo rajooni kohus pikendas Eston Kohveri kinnipidamist veel kahe kuu võrra, 5. jaanuarini.

Kohveri advokaat Jevgeni Aksjonov väitis, et tal polnud võimalik oma klienti vanglast välja saada, sest ta ei saanud Eestist vähimatki tuge. „Konsul lubas mulle esitada rea dokumente, et ma saaksin kuidagi toetada oma argumente tõkendi muutmiseks. Mulle neid ei esitatud,” põhjendas Aksjonov. „Mul polnud baasi, millega nõuda oma kliendi tõkendi muutmist.”

Advokaadi sõnutsi olnuks vaja tõendit, et Kohveril on Moskvas kasvõi rendipind, kus elada, ja samuti kinnitust raha olemasolu kohta. Konsulaat olevat Aksjonovi väitel lubanud anda garantii, et Kohver ilmub nõudmise korral ülekuulamisele.

„Rääkisin sellest kahe-kolme nädala eest. Seda poleks olnud raske teha. Küllap on mingid sisemised põhjused, miks seda teha ei taheta,” lausus advokaat. Ka pärast Eesti Päevalehes ilmunud intervjuud, milles ta süüdistas Eesti võime hoolimatuses, ei võtnud Eesti pool temaga ühendust.