Paet rõhutas saatkonna avamisel Eesti välisesinduste võrgu arendamise tähtsust välissuhtluse hoidmisel ja arendamisel Aasias.

"Saatkonna avamine Indias annab uued võimalused toetada ärisidemeid, tihendada välispoliitilist koostööd, haridus- ja kultuurialast suhtlust ning abistada Eesti kodanikke," lisas Paet. Eesti saatkonna avamisel viibis India asevälisminister Preneet Kaur.

"India on kasvava majandusega Euroopa Liidu strateegiline partner," sõnas Paet. "Eesti ja India majandussuhted on tagasihoidlikud, kuid kasutamata potentsiaali on palju," lisas ta.

India on välisminister Paeti sõnul eestlaste jaoks populaarne turismisiht. "Igal aastal sõidab üha enam Eesti inimesi avastama India rikkalikku ajaloo- ja kultuuripärandit. Soovime suurendada ka koostööd India turistide reisimiseks Eestisse. Saatkonna avamine võimaldab peatselt India kodanikel lihtsamini Schengeni viisat taotleda Eestisse reisimiseks," lisas Paet.

Paeti sõnul on Eesti ja India kultuurisuhted head ning kindlasti avanevad saatkonna loomisega võimalused kultuurialaseks koostööks veelgi.

Möödunud aastal esitleti Eesti rahvuseepose "Kalevipoeg" hindikeelset tõlget "Kalevputra". "Tegemist oli märkimisväärse sündmusega, mis avas eesti kirjanduse hindikeelsele maailmale," sõnas välisminister Paet. Ilmumas on ka Doris Kareva, Jaan Kaplintski ja Andres Ehini luule hindikeelsed tõlked.

Eesti suursaadik Indias on Viljar Lubi. Alates 2012. aasta märtsist valmistas New Delhis Eesti saatkonna avamist ette Eesti asjur Margus Särglepp. 2005. aasta septembrist kuni 2008. aasta juulini töötas Soome saatkonna juures New Delhis Eesti konsulaardiplomaat.