„Tänane otsus on samm õiges suunas, me oleme valmis tegema valitsusega koostööd, et valitsus oleks senisest paremini varustatud argumentidega eriplaneeringu lõpetamise osas,” sõnas Klaas.

Ta rõhutas, et see on vaid protsessi algus, sest täna algatati lõpetamise menetlus, mis võib kesta mitu kuud. „Minister Mäggi sõnul võib see võtta kolm kuud ning seejuures ei pruugi valitsus jõuda eriplaneeringu tegeliku lõpetamiseni,” täpsustas ta.

Erinevaid komistuskive, mis võiksid valitsust takistada menetlust lõpetamast ei osanud Klaas nimetada, kuid valitsuse esindajate sõnul on ka selline lahendus võimalik. Seetõttu on Tartu linnavalitsusel kindel plaan käia edasi kohtuteed.
„Seni kuni pole juriidilist fakti eriplaneeringu lõpetamise kohta, ei näe ma põhjust, miks peaksime kohtutee pooleli jätma,” nentis linnapea.

Lõpetuseks tõi Klaas välja, et eriplaneering on läinud täielikult kraavi, sest pole täidetud eriplaneeringu esmast eesmärki, mis on olnud valida tehasele parim võimalik asukoht võimalikult laial alal. „Seda pole tehtud ning koheselt öeldi, et tehas tuleb Tartu külje alla, seega pole see menetlus algusest peale olnud eesmärgipärane,” ütles Klaas.