“Mind puudutas üks pilt selles ajakirjas väga teravalt,” ütles Üprus. “Pean avaldama kahetsust ning samuti ka pahameelt kristliku ja natsistliku sümboolika ja selle kaudu maailmavaate sünteesimisest. Ma leian, et see on kohatu ja põhjendamatu ning nõnda solvatakse ristiinimeste au ja väärikust.”

Üprus juhtis tähelepanu ka asjaolule, et süntees võib solvata kreeka-katoliku kirikut ja ka vene õigeusklikke: “Res Publica kristliku liidu ja Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku liikmena loen ma seda äärmiselt kahetsusväärseks, kuna pinged nende erinevate õigeusukirikute vahel on minu lootust mööda hakanud lahenema ja taoline moment ei ole kindlasti tervitatav.”

Samuti ei mõistnud Üprus samas lehes arvamust avaldanud kolleeg Mihhail Stalnuhhinit, kes peab fašismiks vanemahüvitise kehtestamist.

“Et Keskerakond Adolf Hitleri “Mein Kampfist” nii palju lugu peab, et seda koos fašistliku sümboolikaga oma trükises massiliselt levitada, on raske uskuda,” lisas Üprus.

“Lisaks fašismisüüdistustele on eriti kurb, et nad levitavad seda Kirde-Eestis, kus on Keskerakonna haldussuutmatuse tõttu saanud vanast Eesti linnast Narvast punane ja suletud paik,” lisas Üprus.

Res Publica ja Keskerakonna poliitiline poriloopimine sai alguse sellest, et Res Publica laskis Keskerakonna suhtes lendu riigireetmise süüdistuse. Res Publica väitis, et Mihhail Stalnuhhin, Heimar Lenk ja Evelyn Sepp levitasid Eestis töödeldud videolinti Boriss Nemtsoviga.

Järgnes Mihhail Stalnuhhini umbusaldamine Narva volikogu keskerakondlastest liikmete poolt, aga tema mahavõtmiseks jäi hääli puudu. Stalnuhhin omakorda süüdistas selle peale Res Publicat fašistliku vanemahüvitise kehtestamises.

Res Publica paneb Keskerakonnale iseäranis pahaks veel seda, et Keskerakond viitab pidevalt Res Publica Vene päritolu rahaallikatele.