Harju maakohtu kinnistusosakonna järgi oli Puusepa ja tema abikaasa Valentina omandis harjumaal Rae vallas Peetri külas Kelgumäel asuv 175 m2 suurune kahekordne elumaja. Kokku on kinnistu pindala 842 m2, maja võeti elamuna kasutusele 2004. aastal.

Seda, millal täpselt abielupaar Puusepad Venemaale kolisid, ei ole hetkel teada. Küll on aga teada, et 1951. aastal sündinud Uno Puusepp jäi pensionile kolm aastat tagasi ning maja müük toimus käesoleva aasta juuni lõpus.

Kaitsepolitseis 20 aastat töötanud eestlane Uno Puusepp oli üks FSB eriagente, teatas eile Venemaa riiklik uudisteagentuur Interfax viitega telekanali NTV andmetele. Puusepp vahendas Venemaale infot Eesti, NATO ja USA kohta, vahendab Vene
telekanal NTV. Kolm aastat tagasi olevat Puusepp NTV andmetel
kaitsepolitseist lahkunud ja kolinud Venemaale.

Kapo alustas Uno Puusepa väidete kontrollimiseks kriminaalmenetlust riigireetmise sätete alusel.

"Uno Puusepp töötas Kaitsepolitseiametis tehnilise spetsialistina alates 13. novembrist 1991 kuni 8. aprillini 2011, mil suundus pensionile," teatas kaitsepolitsei.

Puusepp, kes kunagi töötas KGBs, oli üks nendest ametnikest, kelle kaitsepolitsei palkas pärast Nõukogude Liidu lagunemist. Tema erialaks olnud tehnilised tööd, sealhulgas pealtkuulamine. Telekanali NTV väitel otsustas ta 1996. aastal omal algatusel asuda koostööle Venemaa eriteenistustega. Tema sidemeheks sai väidetavalt endine kolleeg KGB-st, Eestis elanud ja äriasjades tihti Venemaal käinud Nikolai Jermakov.

NTV reportaaži väitel andis Puusepp Venemaale informatsiooni ja aitas nurjata mitu USA, Rootsi, Suurbritannia ja teiste riikide "laiaulatuslikku Venemaa-vastast operatsiooni", näiteks plaani kiudoptilise sidekaabli abil Tallinna Venemaa saatkonnast salajast infot hankida.

NTV väitel edastas Puusepp Venemaale ettekandeid, mis mõeldud kapo juhile ja Eesti peaministrile, samuti Baltikumi, Soome ja Briti luureteenistuste kohtumiste ettekandeid ning Briti, USA ja Saksamaa salajast infot. FSB väitel teadnud nad tänu Puusepale juba enne Edward Snowdeni paljastusi NSA laiaulatuslikust luuretegevusest Euroopas.

Erisaates väideti, et Puusepp aitas tabada reeturi ka Venemaa poolel - 1999. aastal oma teeneid kapole pakkunud Valeria Ojamäe. Saates heidetakse varju ka kaitsepolitsei võimele oma organisatsioonis leket tuvastada, mis "teinud murelikuks ameeriklasi". Saates esitleti intervjuud Puusepaga, kus too avaldab üllatust, kui tema asemel paljastati hoopis Vladimir Veitman.