Tseremoonial osalevad kaitseminister Jaak Aaviksoo, rahvastikuminister Urve Palo ja riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

Kutsutud on ka diplomaatiline korpus, Eestis resideeruvad kaitseatašeed, sõjaveteranide organisatsioonid, Tallinna linnavalitsus, Eesti Sõjahaudade Hoolde Liit, Sõjahaudade Komisjon ja Eesti Punane Rist.

Külaliste sissepääsu aluseks on ümbermatmistseremoonia kutse.

Kaitseväe kalmistul toimub ligikaudu 1-tunnine sõjaväeline tseremoonia.

Eesti riik on sugulastele üle andnud kolme Tõnismäelt välja kaevatud sõjaväelase põrmud.

Vanemseersant Stepan Hapikalo kahele Ukrainas elavale meessoost sugulasele tehtud DNA-eelanalüüsi tulemus langes kokku Eesti poolt Ukrainale edastatud ühe Tõnismäele maetud nõukogude sõjaväelase DNA-profiiliga. Hapikalo sugulastele on esitatud kutse tulla Eestisse lõplikku DNA võrdlus- ja kontrollanalüüsi tegema, kuid millal Hapikalo sugulased Eestisse saabuva, ei ole veel selge.

Ümbermatmisele tuleb kaheksa kirstu. Säilmete juurde ja kirstudele on paigutatud säilmete idenitfitseerimist võimaldavad, neile väljakaevamiste käigus omistatud koodid. Koodid on seotud arhiivis säilitatavate säilmete DNA profiilidega. Koodid on kantud eesti kaitseväes kasutatavale identfitseerimiskoodi žetoonile ja on valmistatud roostevaba terasest.

Haudadele asetatakse ajutine mälestustahvel, millele on kantud kirillitsas kaheksa sõjaväelase nimed, kelle omaksed ei ole seni välja ilmunud.

Kirstude paigutus fikseeritakse kohtuekspertiisibüroo professionaali abiga ning iga kirstu täpne asukoht kalmistul märgitakse kaardile.

Tseremoonia lõppedes teeb kaitseminister pressile lühikese avalduse eesti keeles, vajadusel ka inglise ja vene keeles.