Täna õhtul toimus haridus- ja teadusministeeriumis ümarlaud, et arutada tegevusi Viljandi traagilise sündmuse järel. Kohtumisest võtsid osa minister Jevgeni Ossinovski, Eesti Sotsiaalpedagoogide Ühing, Eesti Koolipsühholoogide Ühing, SA Kiusamise Vastu, Eesti Lastekaitseliit, Eesti Lastevanemate Liit, Eesti Haridustöötajate Liit, Eesti Õpilasesinduste Liit, Eesti Koolijuhtide Ühing ning ka kriisinõustaja Maire Riis.

Minister Jevgeni Ossinovski sõnul peame koostöös kindlustama, et esimene juhtum jääks ka viimaseks. „Vaatame üheskoos, mida oleme hästi teinud ning mida saame veel lapsevanema, kooli, spetsialistide, riigi ja teiste koostöös ära teha,“ sõnas Ossinovski.

Oluliseks sõlmpunktiks informatsiooni jagamisel ning üksteise toetamisel pidas ümarlaud kodu ja kooli koostööd. Kui praegu on olnud laiem fookus õpilaste psühholoogilisel toetamisel ja neile juhtunu adekvaatsel selgitamisel, siis samuti peavad eri osapooled, sealhulgas koolijuhid ja -pidajad, pöörama praegu suuremat tähelepanu ka toetust vajavatele õpetajatele, leiti ümarlaual.

Samuti arutati, et koolide kriisiplaanide osana võiks näha ka plaane, mida võtta ette traumeerivate sündmuste järel ning kuidas toimunud sündmusi klassiruumis selgitada.