Pettai kriminaalmenetlus lõpetati kriminaalmenetluse seadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb kriminaalmenetluse lõpetamist seoses isikult tõendamiseseme asjaolude väljaselgitamisel saadud abiga.

"Riigiprokuratuur võib oma määrusega kriminaalmenetluse kahtlustatava või süüdistatava isiku suhtes tema nõusolekul lõpetada, kui kahtlustatav või süüdistatav on oluliselt kaasa aidanud avaliku menetlushuvi seisukohalt tähtsa kuriteo tõendamiseseme asjaolude selgitamisele ja kui ilma selleta oleks selle kuriteo avastamine ja tõendite kogumine olnud välistatud või oluliselt raskendatud," seisab kriminaalmenetluse seadustikus.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina soovib julgustada ka teisi inimesi jõustruktuuridega koostööd tegema ja rõhutas, et see pole koht kellegi poole näpuga näitamiseks või süüdistamiseks. "Me elame õigusriigis, kui inimene aitab oluliselt kaasa uurimisele, siis seadusega on ette nähtud võimalus tema suhtes kriminaalmenetlus lõpetada," ütles Kostina.

Riigi peaprokurör Lavly Perling kommenteeris ETV "Ringvaates", et reklaamiärimees Paavo Pettai osutas antud menetluse käigus riigile kaasabi. "Ei saa öelda, et see on suur osa materjalist. See on üks paljudest tõenditest, mis on kriminaalasjas kasutusel," märkis Perling.

Savisaare süüdistus

Riigiprokuratuur esitas kriminaalmenetluse raames süüdistuse kuritegude toimepanemises Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele, kelle suhtes kehtib kohtumäärus ametist kõrvaldamise kohta, MTÜ-le Eesti Keskerakond, endisele Tallinna linnavalitsuse nõunikule, volikogu esimees Kalev Kallole ning viiele ettevõtjale.

Kogutud tõendite alusel on Tallinna linnapeale, Edgar Savisaarele esitatud süüdistus korduvas suures ulatuses altkäemaksuga nõustumises ja vastuvõtmises, suures ulatuses toime pandud rahapesus, suures ulatuses ja korduvalt toime pandud omastamises ning suures ulatuses erakonnale keelatud annetuse vastuvõtmises.