Debatil küsiti, kas noore liberaali Emmanuel Macroni ambitsioonikad ideed süvendavad rändekriisiga päevavalgele tulnud lõhesid või tõmbavad seisakus Euroopa uue hooga käima? Kas EL on saanud USA näol tõepoolest uue ja tõeliselt ebamugava vastase või on Trumpi-paanika ülepaisutatud? Kuhu pöörab pärast sügisesi valimisi Saksamaa ja kuidas pöörata terroritrendi? Kas selle tulevärgi keskel oodatakse eesistujalt Eestilt midagi enamat kui Brüsseli koosolekute ajakavas hoidmist?

Samaaegselt leidis Ekspress Meedia telgis aset ka Eesti esikulturisti Ott Kiivikase ja ajakirjanikust kulinaariaarmastaja Martin Hansoni debatt teemal: "Kas saiakesed tuleks koolides ära keelata?"


EKRE uhkustab oma facebook'i lehel:

"Arvamusfestivalil kell 12 Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna telgis alanud arutelu sooneutraalsusest on kuulamas vähemalt NELI KORDA inimesi kui arutelu kõrvalasuvas sotside telgis."

Kell kaks algas Mart Luige ja Eerik-Niiles Krossi vaheline arutlus teemal "Russofoobia Eestis". Debatis pudenes Luige suust välja huvitav mõte - nimelt arvab ta, et valitsuse liikmete poolt Sputniku ignoreerimine on "kahe otsaga asi", nähes selles olukorras propagandameediat võitjana ja meid kaotajana.