Germalo Reiside direktor Marianne Kaldas ütles ETAle, et tulevased reisijad on hirmunud ning suur osa viimase aja telefonikõnedest on just üleujutuste teemal. Kaldase väitel ei saa firma vastutada selle eest, mis juhtub loodusega, aga tema kinnitusel ei viida turiste ohtlikesse piirkondadesse ning vajadusel valitakse sõitmiseks teine tee. Enne reisi Eestist väljumist uuritakse põhjalikult olukorda sihtkohas, lisas ta.

Kaldase sõnul on nende firmal vedanud, sest ükski Germalo Reiside reis pole üleujutuste tõttu ära jäänud. “Kui üks Saksamaa-reis oleks väljunud neli-viis päeva hiljem sellest ajast, mil ta väljus, oleks just uputuste ajaks Dresdeni kanti jõutud,” märkis Kaldas.

Germalo Reisid teeb palju Austria-sõite, aga uputuste piirkonda pole juhtutud, lisas Kaldas.

Ta ütles, et mõni reisija on kavandanud reisist loobumist ning üks on tühistanud oma broneeringu. “Kui reisija loobub reisist, püüab firma temaga raha tagastamise osas mingile kompromissile jõuda, sest kulutusi on firma enne reisi juba teinud,” lausus Kaldas.

Ka Viru Reiside direktor Helle Palk ütles ETAle, et kuivõrd reisifirma on reisi eel kulutusi teinud, peaks teatud osa reisirahast hüvitama reisist loobuv reisija.

Viru Reisid jättis ära 14. augustiks kavandatud reisi Prahasse, 22. augusti reis Praha-Viin-Budapest-Krakow on siiski päevakorras.

Ka Palk kinnitas, et enne reisi Eestist väljumist uuritakse olukorda sihtpunktis põhjalikult. Viru Reiside turistid pole veevangi sattunud.

Perereiside juhataja Eda-Merike Pelt ütles ETAle, et nende firmal pole ükski reis ära jäänud ning reisijad pole reisist loobunud. Ka Pelt ütles, et enne reisi Eestist väljumist uuritakse olukorda sihtpunktis.