Juunikuu andmetest nähtub, et kõige aktiivsemad helistajad asuvad Lõuna- ja Põhja-Eestis, Lääne- ja Ida-Eesti inimesed on esialgu jäänud helistamisaktiivsuse poolest pisut tagasihoidlikumaks, teatas Politsei- ja piirivalveameti lõuna prefektuur.

Aasta tagasi, mil politsei liiklusliini teeninduspiirkonnaks oli vaid Lõuna-Eesti, oli juunikuus helistajate arv hoopis tagasihoidlikum - kokku teenindati 145 kõnet, millest suurima osa moodustasid parkimisprobleemid. Möödunud aasta juunikuu statistika näitab, et liiklusliini teavitati viiel korral joobes juhtidest ning 27 korral liiklusmärgi nõuete rikkumisest. Ka sel aastal on liiklejate tähelepanekud jäänud valdavalt sarnasteks.

Suurimat kontrasti on aga andnud liiklusliinile laekunud kõnede arv, milles teatatakse joobekahtlusega juhist. Ainuüksi juunis sai liiklusliin suisa 41 kõnet võimaliku roolijoodiku kohta. Rikkumised, mille pärast väga palju helistatakse, puudutavad ka ohtlikke manöövreid, liiklusmärgi nõuete rikkumisi ja kiiruse ületamisi. "Praktiliselt igas kahekümnendas kõnes teatatakse joobes juhist," ütles üleriigilise liiklusliini operaator Peeter Rehemaa.

Rehemaa sõnul on ebatavalised olnud juhtumid, kui inimesed teatavad leitud ja kaotatud sõidukitest. "Kui inimene teatab, et keegi on oma sõiduki kuskile maha jätnud, siis on meie töö omanik ja sõiduk taas kokku viia," ütles Rehemaa Delfile. Rehemaa lisas, et möödunud nädalal helistas üks juht liiklusliinile ja küsis, kas kiiruskaamera fikseeris tema kiiruseületamise. Liiklusliini operaator Rehemaa ei pea aga ühtegi muret imelikuks ega totraks, millega inimesed liiklusliini poole on pöördunud.

Lisaks sellele, et liiklusliin muutus juunikuust üleriigiliseks, saavutas liiklusliin ka rahvusvahelise mõõtme. Soomes töötavad Eesti ehitajad teatasid liiklusliinile Eesti registrimärgiga sõidukist, mis seisis ehitusele ohtlikult lähedal ja oleks võinud viga saada. Mure sai kiirelt lahendatud ning õnnelik autoomanik ei olnud tänusõnadega kitsi.

Üleriigilisele liiklusliinile numbril 14 900 oodatakse iga päev kell 7.00-19.00 teateid kergematest liiklusrikkumistest, mis ei nõua politsei operatiivset sekkumist.