"15. oktoobril tulevad inimesed kogu maailmas tänavatele ja väljakutele. Ameerikast Aasiani ja Aafrikast Euroopani tõusevad inimesed üles nõudmaks oma õigusi ja tõelist demokraatiat. Nüüd on aeg ühineda ülemaailmse rahumeelse protestiga. /---/ Meil on aeg ühineda, neil on aeg kuulata," teatab Facebookis Occupy-Tallinn-Estonia (Okupeeri-Tallinn-Estonia) nimeline grupp. Kohtumine on järgmise nädala laupäeva keskpäeval Tallinnas Vabaduse väljakul, vahendab
.

Kuigi eilse õhtu seisuga Eestis ametlikult ühtegi kõnekoosolekut registreeritud ei olnud, kinnitab Eesti Rahvusliku Liikumise juht Aivar Koitla, et nemad kavatsevad võimaluse ära kasutada ja kavandatavat show-laadset meeleavaldust.

"Valitsus ja riigikogu langetavad otsuseid ilma debatte pidamata. Meie rahvuslik jätkusuutlikkuse kestmine seatakse niimoodi kahtluse alla. /---/ Tahame oma rahva elujõu ja omariikluse eest seista. Praegu tehakse kõik, et rahvas hävitada," võtab ta lühidalt kokku, miks suureplaanilist meeleavaldust korraldatakse.