Roman Ubakivi

Teenekas jalgpallitreener, kes on juhendanud 1990ndatel ka Eesti meeste rahvusmeeskonda. Varasem kokkupuude poliitikaga pärineb Keskerakonnast ning mitmest väikeparteist. Hetkel ühtegi erakonda ei kuulu.

Dmitri Silber

Isik, kelle kohta ei leidu internetis muud informatsiooni, kui tema Facebooki konto. Ühtegi erakonda ta ei kuulu.

Andres Inn

Viljandimaa talupidaja, kelle varasem kokkupuude poliitikaga on toimunud Eesti Iseseisvuspartei kaudu. Hetkel on ta Eesti Vabaduspartei - Põllumeeste Kogu liige.

Inn jõudis 2007. aastal üleriigilisse ajakirjandusse sellega, et avas tule tema tallu tunginud ja vägivallatsema hakanud noormeeste pihta. Noormehed väitsid pärast, et läksid tagasi küsima talus töötanud sõbrale kuuluvaid esemeid, mida Inn olevat keeldunud tagastamast.

Ühiskondliku tegevusena on Inn näiteks kirjutanud reaktsioonina 2006. aasta geiparaadile alla Iseseisvuspartei pöördumisele, mis kandis pealkirja „Aitab pederastiast!“

Tanel Talve

Kanal 2 ekraaninägu, uudistemagasini „Reporter“ üks juhtidest. On osalenud „Kultuurse Motobande“ koosseisus mitmel heategevuslikul motomatkal. Osales ka möödunud kohalikel valimistel valmisliidu Anija Ühendus nimekirjas ning pääses 125 häälega vallavolikogu liikmeks.

Joeri Wiersma

Hollandi passiga Eestis elav mees. Eelmistel eurovalimistel kandideeris Hollandis. Ta kandideeris ka möödunud kohalikel valimistel Tallinna linnavolikokku, kuid ei osutunud 32 toetushäälega valituks. On Euroopa Vilepuhujate Partei (European Whistleblowers Party) eestvedaja.

Indrek Tarand

Kandidaat, kes pikemat tutvustamist ei vaja. 2009. aasta eurovalimistel kogus üle 100 000 hääle ehk üle veerandi kõikidest hääletanutest valis Indrek Tarandi. Tema fenomenaalne edu möödunud eurovalimistel on toonud kõnepruuki väljendi „Tarandit tegema“.

Svetlana Ivnitskaja

Kaks korda riigikogu valimistel üksikkandidaadina osalenud Ivnitskaja kogus 2007. aasta valimistel 27 ja 2011. aasta valimistel 17 häält. Erakondade rahastamise järelevalve komisjon tegi Ivnitskajale ettekirjutuse, sest ta ei esitanud oma valimisaruannet õigeaegselt.

Kristiina Ojuland

Reformierakonnast välja heidetud ning praegu viimaseid hetki europarlamendis istuv Ojuland on Indrek Tarandi kõrval ilmselt üks kõige tuntum seekordne üksikkandidaat. Eelmistel eurovalimistel tegi ta väga hea tulemuse ja pääses ainsa reformierakondlasena europarlamenti.

Jevgeni Krištafovitš

Eestimeelsete sõnavõttudega aega ajalt meedias figureeriv venekeelse kogukonna taustaga kodanikuaktivist. Viimati levis Krištafovitši mõttekäik laiemas meedias tema NO99 Ühtse Eesti suurkogu sketšile viitava videoavalduse „Käi p****, Vladimir Putin!“ näol.

Imre Mürk

Valimisliidu Isamaaline Tartu Kodanik Tartu linnapeakandidaat möödunud kohalikel valimistel, kus ta kogus 308 häält, millest piisas, et pääseda Tartu linnavolikokku. Mürk on hetkel on tegev MTÜ Balti Uuringute Instituudis analüütikuna. Avalikes sõnavõttudes on teda tituleeritud kui doktoranti.

Olga Sõtnik

Keskerakonna pealiini ehk Savisaare vastu mässu tõstnud riigikogulane Sõtnik otsustas eurovalimistel kandideerida üksikkandidaadina. Suhteliselt tuntud poliitikuna paiknes ta eelmistel riigikogu valimistel Keskerakonna üleriigilises nimekirjas 6. kohal ning tema tulemuseks kujunes 1 317 häält.

Krista Mulenok

Eesti NATO ühingu juht, kelle kandidatuur seati üles raadiojaama SkyPlus korraldatud konkursi vahendusel. Varem valimistel osalenud ei ole ning ta ei kuulu ka ühtegi parteisse.

Taira Aasa

Kandideeris ka eelmistel eurovalimistel, kus kogus 263 häält. Aasa on kandideerinud ka kohalikel ning riigikogu valimistel, kuid seni pole teda eriline edu saatnud.

2010. aastal asutas ta Uue Tööerakonna ehk UTE, mis lubas korraldada Eesti elanikele tasuta õigusalaseid konsultatsioone.

Rene Kuulmann

Üliraskete kehavigastuste tahtlikus tekitamises ja kuritahtlikus huligaansuses kohtus süüdi mõistetud kunagine keskerakondlane.

Eelmainitud karistuse tõi kaasa vahejuhtum Kihnu saarel, millest rääkiva loo pealkirjastas 1999. aasta 15. juuli Eesti Ekspress järgnevalt: „Purjus keskerakondlane rebis mehel kõrva peast“.

Kuulmann oli 1990ndate teises pooles Tallinna linnavaraameti juht. Tüüpilise „võitjate põlvkonna“ esindajana ehitas ta koos kamraadidega üles äri – hulgimüügi ettevõtte Jungent - , millest sai omas valdkonnas riigi üks kõige olulisem tegija ja Eesti mõistes suur firma.

Viimastel aastatel on Kuulmann tuntud ka kunstikogujana.

Silver Meikar

Ainuke omanimelise poliitskandaaliga („Silvergate“) pärjatud üksikkandidaadist osaleja seekordsetel eurovalimistel. Endine reformierakondlane Meikar oli Reformierakonna rahastamisskandaali võtmeisik ning tema tegevus tõstatas laialdasemalt parteide rahastamise läbipaistvuse temaatika.

Lance Gareth Edward Boxall

Suurbritannia kodanik, kelle kohta pole suurt midagi muud teada peale selle, et ta plaanib Eestis üksikkandidaadina eurovalimistel kandideerida.

Meelis Kaldalu

Endine Piraadipartei aktivist, kes jõudis avalikkuse ette sellega, et nihverdas end 2013. aastal vabariigi aastapäeval presidendi vastuvõtule.

Mullu mais varastas ta riigikogust ühe sülearvuti, et paljastada seal sisalduva info abil pettus ja saladused Eesti e-valimiste süsteemis. Vargust hakkas uurima politsei, kuid Kaldalu kohtupsühhiaatrilise ekspertiisi tulemustest lähtuvalt kriminaalasi lõpetati.

Üksikkandidaatide nimekirja enam kedagi lisanduda ei saa, kuid võib juhtuda, et mõni nime üles seadnutest ei saa näiteks vajalikku kautsjonisummat (1775 eurot) kokku ning seetõttu eemaldatakse nimekirjast.

Lõplik nimekiri kinnitatakse 15. aprillil.