Saue linna teenindab maakonna bussiliin nr 190 Tallinn-Saue-Tallinn, millel osutab veoteenust Harjumaa Liinid AS, teatati Saue linnast.

Saue linnavalitsus tegi 22. jaanuaril Harju maavalitsusele ettepaneku tunnistada kehtetuks Harjumaa Liinid AS-ile väljastatud liiniluba bussiliinile nr 190 põhjusel, et vedaja käitub äärmiselt vastutustundetult, saates teadlikult liinile sõitjate veoks busse, mis ei vasta sõidukite tehnojärelevalve eeskirja nõuetele, seades nii ohtu sõitjate ja teiste liiklejate elu ning tervise ja rikkudes seadustega sõitjateveole kehtestatud nõudeid.

18. jaanuaril põles Sauel Harjumaa Liinid AS-i reisijaid vedanud liinibuss. Nädal varem levis bussis kärssamise lõhn. Aasta alguses oli bussil probleeme peatustes pidurdamise ja lahkumisega, ühel korral lõppes pidurdus lumehanges. Lisaks on bussid korduvalt tehniliste rikete tõttu teele jäänud.

Olukord bussiliinil ei ole kuu jooksul paranenud ja Harjumaa Liinid AS-i vastutustundetu suhtumine sõitjate ohutuse tagamisse jätkub.

Möödunud kuu jooksul on reisijad korduvalt teatanud Saue linnavalitsusele probleemidest bussiliinil nr 190. Linnavalitsus on kõik pretensioonid edastanud Harju maavalitsusele.

Näiteks veebruari alguses ei avanenud bussi tagauks, bussis levis kärsahais ja liinile saadetud asendusbussil ei töötanud kojamehed. 8. veebruaril rippusid bussi parempoolsed tagatuled juhtmete otsas. 26. veebruaril tuvastas politsei bussijuhil nii kõrge alkoholijoobe, mis andis aluse kriminaalasja algatamiseks.

Lisaks tehnilistele riketele ei püsi bussid pidevalt graafikus, hilinevad kümneid minuteid.

Ühistranspordiseaduse kohaselt annab liiniloa bussiveoks maakonnaliinil maavalitsus, kes võib liiniloa peatada või kehtetuks tunnistada, kui loa omaja ei täida ametialases tegevuses liiklusseaduse või ühistranspordiseaduse või nende alusel vastuvõetud õigusaktidega kehtestatud nõudeid.