Dykyi sõnul on neil hetkel linnas kuus trolliliini, millel opereerib 18 trolli. Kogu Bila Tserkva trollibussipark aga koosnevatki vaid 20 trollibussist, millest 12 on enam kui 20 aastat vanad. Ukraina linna juht kurdab, et trollid ütlevad tihti üles ja elanikud on hädas ning linnal oleks tarvis hädasti ligi 30 paremas korras trolli.

Seega viitab Dykyi kahe riigi headele suhtele ja palub Tallinnal annetada enda vanad trollid LAZ E183 Ukraina linnale.

Transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul Ukraina linna pole aga võimalik selles küsimuses hetkel aidata, kuna kirjas viidatud busse meil kasutuses ei ole ning peagi mahakantavad bussid on äärmiselt kehvas seisus.

"Sellel aastal jääb Tallinnas kasutusse 51 Solarise poolt toodetud trollibussi, ent lähikuudel lõpetavad töö viimased Škoda poolt toodetud trollibussid, milliste keskmine vanus on jõudnud 29 aastani ning nende tehniline seisund ei võimalda neid edaspidi kasutada," ütles Harjo Delfile.

"Seega kahjuks ei ole Tallinnal võimalik seekord Bila Tserkva linna aidata, sest kirjas viidatud LAZ E183 tüüpi trollibusse meil kasutuses ei ole ning paari kasutusest välja langeva vana Škoda trollibussi seisund ei ole sobilik isegi nende tasuta üle andmiseks," lisas Harjo.

Bila Tserkva (ukraina keeles Біла Церква) on linn Ukrainas Kiievi oblastis Rossi jõe ääres. Linna rajas 1032. aastal vürst Jaroslav Tark ja nimetas selle esialgu Jurjeviks. Mullustel andmetel elas linnas ligikaudu 211 100 elanikku.