"Mina ise nägin ainult meeleavaldajaid. Ma ei tea, missuguseid haavu on tekitatud sõjaväelastele," ütles ta Telegraphile. "Mul ei ole juurdepääsu nendele inimestele."

Ta ütles, et on palunud Maidanil toime pandud tapmiste kohta täielikku kohtuekspertiisi eeluurimist. "Keegi, kes lihtsalt ravib ohvrite haavu, ei saa lihtsalt otsustada, mis tüüpi relvi kasutati. Loodan, et rahvusvahelised eksperdid ja Ukraina uurijad määravad kindlaks, millist tüüpi relvi kasutati, kes oli seotud tapmistega ja kuidas seda tehti. Mul puuduvad andmed, et midagi tõestada."

Bogomolets selgitas, et ta oli arst ning aitas Maidanil inimesi päästa. "Esimesel päeval hukkus snaiprite käe läbi 15 inimest. Nad tulistasid otse südamesse, ajju ja arteritesse. Järgmisel päeval oli neid rohkem kui 40, neist 12 surid minu käte vahel," rääkis naine.

"Meie rahvas on küsinud, kes olid tapjad ning kes palus, et nad tulevad Ukrainasse. Vajame täpseid ekspertiisil põhinevaid vastuseid," rääkis ta.

Bogomoletsi sõnul ei ole ta väitnud, et Maidani veresauna taga oli opositsioon. "Midagi sellist saaksin ma öelda vaid faktide põhjal," ütles ta. "Ei ole õige ja ei ole korrektne nii teha. Tuleb põhineda faktidele."

Ukraina uus valitsus on Bogomoletsile kinnitanud, et eeluurimine on algatatud. "Nad ütlesid mulle, et nad on alustanud uurimist ja kui nad nii ütlesid, siis ma usun neid. Miilits pole mulle mingit teavet selle kohta andnud."

Venemaa propagandakanalisse RT ilmus täna välisminister Urmas Paeti ja ELi välisteenistuse juhi Catherine Ashtoni pealtkuulatud kõne, kus nad arutavad sündmuseid Ukrainas. Pealtkuulatud vestlus toimus 26. veebruaril, päev varem oli Paet käinud Kiievis ja Ashton tahtis talt teada, mida ta seal nägi.

Paet viitas seal opositsiooni aktivist Olgale, kes ütles, et kõik asitõendid näitavad, et mõlemalt poolt tapetud inimesed, nii politseinikud kui protestijad, olid tapnud samad snaiperid.

Paet käis Kiievis 25. veebruaril, mõned päevad peale Ukraina president Viktor Janukovõtši kukutamist. "Teiseks oli üsna murettekitav, mida rääkis seesama Olga, et kõik asitõendid näitavad, et mõlemalt poolt snaiprite tapetud inimesed, nii politseinikud kui inimesed tänavalt, et need olid samad snaiperid, kes tapsid inimesi mõlemalt poolt," rääkis Paet.

"Ta näitas meile fotosid, ta ütles, et ta on arst ja võib öelda, et on sama käekiri, sama tüüpi kuulid, ta ütles, et on väga häiriv, et nüüd uus koalitsioon ei taha uurida, mis täpselt juhtus. On tugevam ja tugevam arusaamine, et snaiperite taga polnud Janukovitš, vaid keegi uuesti koalitsioonist," rääkis Paet lindistuses.

Paet oli Ashtoniga rääkides selliste kuulujuttude leviku pärast väga mures. "Murettekitav on, et kui see hakkab väga jõuliselt omaenda elu elama, siis diskrediteerib see päris algusest uut koalitsiooni," lausus Paet. Nii tema kui Ashton leidsid, et toimunut tuleb uurida. Ashton lausus, et protesteerijad peavad laskma Ülemraadal oma tööd teha.

Just seda lõiku Paeti jutust oli telekanal RT tõlgendanud ebatäpselt - kui jutuajamise lahtikirjutuses tsiteeriti, kuidas Paet vahendas nimetatud Olga sõnu, siis artikkel oli pealkirjastatud, nagu väidaks snaiperite Maidani poolt värbamist Paet ise.

Välisminister Urmas Paeti ja EL välispoliitika juhi Catherine Ashtoni täna internetti üleslaetud telefonikõne on autentne, teatas välisministeerium täna.

"On äärmiselt kahetsusväärne, et selline pealtkuulamine on üldse aset leidnud," ütles Paet. "Ka selle kõne tänane üleslaadimine ei ole juhuslik," lisas ta.