Delfi andmetel leiti Musta mere äärses linnas puhkusel viibivad noormehed surnuna eile hommikul. Praegu teadaolevalt juhtus õnnetus juba laupäeval.

Välisministeeriumist öeldi Delfile, et ministeerium on teadlik kahe Eesti kodaniku surmast Ukrainas.

"Tulenevalt isikuandmete kaitse kohustusest ei saa välisministeerium konkreetsete konsulaarjuhtumite kohta andmeid avaldada," ütles pressiesindaja Sandra Kamilova.

Delfile teadaolevalt on tegemist kolme Viljandist pärit mehega, kõigi meeste lähedasi on praeguseks ka teavitatud. Hukkunud mehed on Lõuna prefektuuri kinnitusel sündinud aastatel 1988 ja 1989.

Ühte kolmest mehest on varem karistatud kokaiini ebaseadusliku käitlemise eest tingimisi vangistusega. Teine on olnud kohtu all seoses käibemaksupettusega. Kolmandal meestest teadaolevat kriminaalset minevikku ei ole.

Üks kolmest, aastal 1973 sündinud mees on praegu teadaolevalt haiglaravil, kuid tema seisund on teadmata.

Kohapeal viibinud eestlase sõnul pidasid noormehed pidu ja isegi Odessa populaarseimal Arcadia rannas jäid nad väljakutsuva käitumisega silma.

Hukkunud meeste lähedane sõber teab rääkida, et pidutsenud kolmik liitus ööl vastu pühapäeva poissmeestepeoga. Lähedased olevat sõbra sõnutsi sama suures teadmatuses kui kõik teisedki.

Hukkunuid tundnud isikud kahtlustavad, et noormeeste surma põhjuseks oli kas kokaiini üledoos või mingisuguse kahtlase aine manustamine kokaiini pähe.

Lugejad, kui teil on selle traagilise loo kohta teada detaile, siis palun saatke need vihje@delfi.ee. Anonüümsus on garanteeritud.