Rae valla avalikus foorumis kaebavad lugejad, et veebruaris avastati suures basseinis juba kolmandat korda fekaalid. „Siinkohal palungi kodudes selgitada, et selle jaoks on vähemalt spordikeskuses olemas eraldi väljaehitatud ruum, kus oma häda teha,” kirjutab üks pettunud Rae valla elanik.

Foorumis võttis sõna ka igapäevane basseinikasutaja Raivo Uukkivi, kelle sõnul pole see esimene kord ning ka varem on lastud mõlemasse basseini. Rae spordikeskus on Rae valla oma, seega esindab Uukkivi vallavanemana ühtlasi ka basseini omanikku.

Uukkivi tsiteeris foorumis ühe ärritatud ujulakülastaja arvamust, et karistuseks „peaks see vennike ise põhjarobotit mängima ja selle sita sisse sööma”, kuid rõhutas Ekspressile, et ei poolda seaduseväliseid mõjutusvahendeid.

„Kui sellised isikud tuvastatakse, siis on neil selgelt rakendatav kohene keeld spordikeskuse kasutamiseks pluss väärteomenetlus,” lausus Uukkivi.

Uukkivi ütles Ekspressile, et soovitab ujula külastajatel olla tähelepanelikum ja aidata selliste lontruste spordikeskusest elimineerimisel.

See ei puuduta vallavanema hinnangul ainult oma fekaalide basseini jätjaid, kindlasti saavad analoogse suhtumise osaliseks tabamisel ka need, kes urineerivad saunas kerisele või viskavad pesuvahendeid kerisele või mullivanni või tegelevad millegi niisugusega, mis pole kohane spordikeskuses — näiteks alkohoolsete jookide joomine vms.

Uukkivi on veendunud, et fekalist pole siiski ujula vett lootusetult ära rikkunud. „Kuivõrd isiklikult kasutan ujulat igal hommikul, ka peale seda ebameeldivat sündmust pole jätnud käimata, siis olen veendunud, et puhastussüsteemid on nii tõhusad, et mingit reostust sinna jäänud ei ole ega olnud ka teojärgsel hommikul. Pigem on see esteetiline küsimus,” ütles Uukkivi.

Kuid kas fekaalide basseini jätja puhul on tegu sarisittujaga, ühe isikuga? See pole siiski kindel.