Abilinnapea Diana Ingeraineni sõnul on linn tänavu esmakordselt kaasanud linna narkomaania ja HIV/aidsi ennetuskomisjoni koosolekutele ka riigi TAI (Tervise Arengu Instituudi) esindajad, et mõlemal poolel oleks olemas igakülgne info, millistele ennetusprojektidele raha plaanitakse anda, teatas Delfile Tallinna pressiteenistus.

Kokku kulutab Tallinn aidsi ja narkomaania tõkestamiseks 8,4 miljonit krooni, millest kaks miljonit krooni kulub madala läve keskusele, kaks miljonit krooni metadoon asendus-võõrutusravile ning 4,4 miljonit krooni projektide rahastamiseks.

“Esmakordselt hakkame jälgima, et linn ja riik ei dubleeriks teadmatusest erinevate projektide rahastamist ning et raha kasutataks ka võimalikult ratsionaalselt,” lausus Ingerainen. “Laseme kõigil rahataotlejal esitada varasemast põhjalikumad kulumudelid oma tegevuse kohta ning võrdleme sarnaseid teenuseid pakkuvate erinevate asutuste efektiivsust.”

Esmakordselt peaks tänavu kevadsuvel pealinnas narkomaanidele uksed avama nn. madala läve keskus, mille eesmärk on narkomaanid tänavatel ära saada ja võimalusel ravile suunata. “Keskuse töötajad hakkavad tegema ka tänavatööd ning ühes kuus soovitakse jõuda vähemalt 80 narkomaanini,” lausus Ingerainen.

Tallinn hakkab esmakordselt ravivõimalust pakkuma neile narkomaanidele, kellel on ka mõni psühhiaatriline häire.

Samas jätkuvad mitmed senised edukad narkoprojektid nagu metadooniravi narkomaanidele, rahastatakse Lastehaigla sõltuvushäiretega laste ravi üksust, linlased saavad abi HIV-i ja uimastiinfo telefonilt 1707 jne.