Partei Ühtne Venemaa toetab sõbralikke suhteid Eesti Keskerakonnaga, kes seisab selle Balti riigi välispoliitilise kursi korrigeerimise eest selle poole, et sõlmida palju tihedamaid sidemeid Venemaa ja SRÜ riikidega, sõnas Jakovleva Ühtse Venemaa pressiesindaja vahendusel.

"Eesti Keskerakonna delegatsioon on mitmeid kordi osalenud Ühtse Venemaa kongressidel. Meie partei liikmed on käinud ka vastuvisiitidel. Selline tihe koostöö, pidev kogemuste vahetamine, parteidevahelised konsultatsioonid ja isiklikud sõbralikud kontaktid on heanaaberlike suhete tagatis. Kahjuks on ju Eestis liiga tugevad venevastased poliitilised jõud," rääkis Jakovleva.

"Parteidevahelise koostöö raames toetame heanaaberlike suhete arendamist ja kahepoolselt kasulikku koostööd kultuuri, hariduse ja majanduse vallas, ja muidugi nende küsimuste lahendamist, mis puudutavad venekeelse elanikkonna olukorda Eestis, Vene pensionäride ja sõjaveteranide õiguste kaitset," sõnas ta.

See, milles russofoobid näevad ohtu Eesti iseseisvusele, on tegelikult sõbralike suhete tugevdamine kahe riigi vahel, sõnas Jakovleva ning lisas, et liiati on 28 protsenti Eesti elanikonnast etnilised venelased. Venekeelse elanikonna toetamine on alati olnud ja ka jääb Vene välispoliitika oluliseks ülesandeks, teatas ta.

Tema sõnul jätavad riikidevahelised suhted praegu soovida. "Eesti eraldumine Nõukogude Liidust ei olnud üksnes oluline sündmus ajaloolises mastaabis, verstapost nõukogude ajaloos, vaid ka valuline sidemete lõhkumine saja tuhande venekeelse inimese jaoks. Ja selline probleem ei saa jätta Venemaad ükskõikseks. Me loodame Keskerakonna toetusele lahendamaks keerukaid sotsiaalseid probleeme ja kindlustamaks etniliste venelaste väärikat positsiooni ühiskonnas.